Kom på tur i en bygning, der ikke er bygget

13-03-2018
Helt nyt tilbud til børnefamilier i Utzon Center åbner lørdag d. 17. marts -Træd ind i Minecraft.
Af Palle Bjørnstrup

Kom og giv dit bud på, hvordan et udsigtstårn skulle se ud, hvis det skulle ligge på kajkanten i Aalborg. Byg det så højt som muligt. Eller så kreativt som muligt. Eller så skørt som muligt. Utzon Center opfordrer gæsterne til at lægge hovedet i blød, når de skal bygge et udsigtstårn med udsigt over Limfjorden og byen.

Til at hjælpe med projekterne bliver der mulighed for at kombinere LEGO-klodser med computerspillet Minecraft og den nyeste virtual reality-teknologi.

I år ville arkitekten Jørn Utzon være fyldt 100 år, og derfor har Utzon Center taget udgangspunkt i hans projekt til Langeline Pavillonen i København, som både skulle rumme et udsigtstårn og restaurant ved Københavns Kanal. Projektet blev desværre aldrig til noget, men ideen og designet er stadig tidsvarende, og kan være ide og tankeskabende baggrund.

Ligesom Jørn Utzon skal deltagerne hente inspiration de samme steder, som han gjorde, nemlig i naturen og på de mange rejser rundt i verden.
Men de kan også opleve hans projekt til Langelinie Pavillonen, selvom den aldrig blev bygget.
Utzon Center har i samarbejde med Arch Virtual bragt Utzons tegninger til live, så man kan gå rundt i bygningen i Virtuel Reality.

Når deltagerne så har hentet inspiration skal de bygge deres ide i LEGO og Minecraft for så til sidst at gå rundt i deres egen bygning i Virtual Reality.

Her er der virkelig tale om en spændende udfordring for alle, der har lyst til at skabe bygninger. Værkstedet har åbent alle weekender og skoleferier fra kl. 10-17.
Kommentarer