Kickstartsmillioner med fokus på vækstlaget

25-09-2020
Det Aalborgensiske kulturliv får hjælpende hånd på 10 mio. kr. grundet Corona
Af Palle Bjørnstrup

23 kulturprojekter får nu glæde af de 10 mio. kr. fra en særlig kickstartpulje.

Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen siger: ”Det her er den største enkeltstående bevilling til kulturlivet jeg kan mindes. Og det falder på et tørt sted, da Aalborgs kulturliv er i en historisk udfordret situation. Gæsterne er væk, salget i baren er væk, og kunstnerne får færre opgaver. Brødet er bogstaveligt talt taget ud af munden på hele branchen på få måneder. Det forsøger vi nu at kickstarte med denne pulje”.

Puljen er blevet oprettet så kulturinstitutionerne kunne ansøge om specifik hjælp til udviklingsprojekter, da udfordringerne og potentialerne for de enkelte kulturinstitutioner og –foreninger ikke er ens.

Det der er gennemgående for bevillingerne er et fokus på at støtte op om vækstlaget.

De 23 projekter, der er blevet tiltænkt støtte spænder meget vidt, og bevillingerne tæller beløb fra kr. 30.000 til kr. 2.300.000.

Byrådets ambition med puljen er i høj grad at være med til at understøtte, at der stadig sker udvikling i kulturlivet, selvom situationen er meget vanskelig for de fleste kulturaktører.

Rådmand Mads Duedahl siger: ”Aalborg har over årene udviklet sig til en fantastisk kulturby til glæde for alle. Og vi skal nu passe på, at det vi har bygget op over generationer ikke bare forsvinder i løbet af få måneder. Jeg er glad for de mange ansøgninger fra kulturinstitutionerne og den store variation i dem. Det fortæller mig tydeligt om både behovet, men også om kampgejsten og energien til at kæmpe sig op af hullet igen. Det er jeg glad for, at vi politisk og økonomisk kan bakke op om – kulturlivet er vitalt for Aalborgs fortsatte udvikling”.Kommentarer