Keld Jensen blev hædret som Årets Kanon

03-01-2018
Ved den årlige Nytårssammenkomst på Gl. Torv, hædrede Aalborg Kanonlaug, Keld Jensen.
Af Palle Bjørnstrup

Den årlige Nytårssammenkomst foran Rådhuset indeholdte i år, at ”Årets Kanon” hæder blev uddelt for 20. gang. Hæderen er indstiftet af Aalborg Kanonlaug, der står for tildelingen. Hæderen kan ikke søges, men tildeles en person, institution eller virksomhed, der har gjort det lidt sjovere at være Aalborgenser og Nordjyde, og som gerne må have sat Aalborg eller Danmark på verdenskortet.

Keld Jensen blev tildelt hæderen for sit utrættelige virke gennem årtier for foreningslivet.
Udsprunget som han er, fra Aalborg Freja, hvor han i 1954 begyndte at spille fodbold, og kom til at kende foreningslivet, har han lige siden arbejdet for foreningslivet. Det blev til 63 kampe på Frejas førstehold, og siden har han taget mangen en god kamp for foreningslivet, og bliver ved bl.a. som formand for SIFA i Aalborg.

Han er da derfor også blevet hædret adskillige gange indenfor sportens verden på forskellig vis, men Aalborg Kanonlaug kunne så tildele ham en hæder, som for en gangs skyld ikke var fra sportens verden.
En væsentlig baggrund for udvælgelsen af Keld Jensen er hans 20. årige virke som formand for Folkeoplysningsudvalget i Aalborg Kommune, idet han her som formand varetager hele
Aalborgs foreningslivs interesser.

Det var en glad og tilfreds Keld Jensen, der modtog hæderen foran de flere end 200 tilskuere på Gl. Torv denne nytårsaftens dag. Det var tydeligt at spore i hans takketale, at for ham er foreningslivet en stor del af det, der skaber Aalborgs kvaliteter. Disse fællesskaber, der etableres på kryds og tværs i foreningslivet uanset om det er sport eller ej, er guld værd for den enkelte og for fællesskabet.

Denne hyggelige nytårssammenkomst, der efterhånden er blevet en tradition, efter at være afholdt i mere end 20 år, opstod som ide hos Aalborg City, og efter det første år blev Aalborg Kanonlaug en fast bestanddel af arrangementet. Det er hyggeligt og dejligt, at så mange mennesker møder op år efter år, for her at hilse hinanden godt nytår, og det er selvfølgelig også derfor, at Aalborg City holder fast i dette arrangement.Kommentarer