Joshua Abrams & The Natural Information Society

11-04-2018
De er fra USA og kommer på Husets Hybrid Scene fredag d. 13. april kl. 20.30.
Af Palle Bjørnstrup

Joshua Abrams spiller en særegen hybrid, der kiler sig ind et sted midt imellem jazz, minimalisme, krautrock og afrikansk folklore. Gruppen bruger traditionelle og elektriske instrumenter til at skabe en form for psykedelisk og moderativ miljø, hvor komponeret og improviseret musik får lov til at udfolde sig.
Disse semi-improviserede stykker musik har Abrams' guimbri som omdrejningspunkt. Guimbri er et afrikansk strengeinstrument der stammer fra den marokkanske gnawa-tradition. Guimbrien fremmaner en nærmest trance-inducerende og hypnotisk tone, som er med til at løfte musikken højt op i de spirituelle luftlag.

Siden 2010 har Chicago-baserede Joshua Abrams udgivet plader og turneret med sit orkester. Med dette orkester har han udgivet en perlerække af fuldstændig fantastiske plader, senest en af 2017’s bedste plader overhovedet, mesterværket ”Simultonally”.

Ydermere har Abrams udgivet plader med sit minimalistiske projekt Town & Country og bandet Sticks and Stones, der tæller prominente navne som Mantana Roberts og Chad Taylor fra Chicago Underground Ensemble. Abrams har ligeledes turneret og indspillet sammen med navne som: Bonnie ”Prince” Billy, Hamid Drake, Nicole Mitchell og mange flere.

Joshua Abrams er også filmkomponist og har bl.a. leveret musik til tre award-vindende film, som Life Itself, The Interrupters og The Trials of Muhammad Ali.

Stedet for koncerten er Huset, salen 3’eren. Koncert kl. 20.30. Vegetarbuffet kl. 17.30-19.30.Kommentarer