Jonas Kaufmann – Verdenstenor til Aalborg

20-03-2020
Koncert sammen med Aalborg Symfoniorkester i Koncertsalen i Musikkens Hus.
Af Palle Bjørnstrup

Koncerten er planlagt til søndag d. 29. november 2020 kl. 19.30, og det kan kun blive en musikalsk oplevelse af de helt store, når den tyske tenor med det blændende smil og den uovertrufne teknik sammen med Aalborg Symfoniorkester byder på velkendte melodier fra det klassiske repertoire.

Administrerende direktør, Lasse Rich Henningsen, siger: ”Vi har svært ved at få armene ned. Jonas Kaufmann er en af verdens bedste tenorer i øjeblikket, og vi er derfor stolte af at kunne præsentere en så talentfuld og storslået kunstner i Musikkens Hus. Det bliver uden tvivl en af de koncertoplevelser, man sent vil glemme”.

Jonas Kaufmann, der er født i 1969, er uddannet ved Hochschule für Musik i München i 1994. Samme år blev han tilknyttet Staatstheater Saarbrücken og fra 1996 fulgte talrige engagementer som opera- og koncertsanger i Tyskland og udlandet. I 2001 blev han fast tilknyttet Opernhaus Zürich, og i 2006 debuterede han på Metropolitan Opera i New York som Alfredo i Giuseppe Verdis La Traviata.

Jonas Kaufmann har for længst erobret de internationale operascener (og tusindvis af kvindehjerter) med sin mørke, varme stemme. Han mestrer om nogen både det passionerede italienske repertoire og den mere lyriske tyske og franske operatradition.

Han er kendt for at levere sceneoptrædener af en sjælden intensitet, og den internationale presse kalder ham ”tenorernes nye konge” – så der bliver altså nok at glæde sig til, når han indtager Koncertsalen.Kommentarer