Jeg vil gerne have Hasseris Bibliotek opdateret

27-09-2021
-siger Kjeld Gregersen ejer af Hasseris Bymidte, som svar på Venstres udspil i budgetforhandlingerne
Af Palle Bjørnstrup

Det glæder mig, at der kommer et politisk udsagn omkring Hasseris Bibliotek. Jeg har arbejdet et stykke tid på at få biblioteket mere integreret i Hasseris Bymidte, både rent udseendemæssigt og praktisk, og har derfor været i dialog med biblioteksvæsenet og kultur- forvaltningen i Aalborg Kommune omkring, at få etableret et godt samspil mellem bymidten og biblioteket.

Vi kan styrke samspillet i Bymidten endnu mere ved, at bibliotekets aktiviteter både bliver mere synlige og en større del af alle aktiviteterne i Bymidten. Derfor glæder det mig naturligvis, at der kommer en politisk melding om dette, og det skulle da glæde meget, hvis Aalborg Byråd godkender et budget, hvor der er afsat penge til at styrke Hasseris Bibliotek.

En given opgradering af Hasseris Bibliotek er jeg naturligvis parat til at følge op på i et samarbejde med Aalborg Kommune, og med givne investeringer i ejendomsforandringer.

Det er ikke kun rammerne der skal optimeres, indholdet om jeg må sige skal også følge med, bl.a. i form af at Hasseris Bibliotek gerne må supplere med div. kulturtiltag her i Bymidten.
Hasseris Bibliotek er den næststørste biblioteks afdeling i Aalborg, så derfor kan man sige, at det vil være både en god ide og rimeligt, at Hasseris Bibliotek kunne forøge sit tilbud til borgerne.

Derfor er jeg også helt klar på rent bygningsmæssigt at åbne biblioteket op f.eks. med direkte adgang ud til torvet i Bymidten, og at biblioteket indgår i samarbejdet om aktiviteter med de handlende i Bymidten – altså kan man sige, at skabe en win-win situation for alle - borgere, butiks – og kontorvirksomheder, biblioteket og Hasseris Bymidte som helhed.

Jeg har da lykkeligvis fået mange positive kommentarer om de forbedringer, der allerede er gennemført i Bymidten, ikke mindst at Latur Deli er kommet til.

Men nu må vi se hvad Aalborg Kommunes budgetforhandlinger om næste års budget fører til, jeg er som nævnt klar til at gå i samarbejde med Aalborg Kommune om mulighederne, så optimeringen af Hasseris Bymidte kan fortsætte.Kommentarer