Jeg har skudt mig selv for sidste gang

26-02-2021
Ny forestilling med interaktivt teater på AAT- Stream – splinterny dramatik
Foto: Aalborg Teater
Af Palle Bjørnstrup

Det sker d. 3. marts 2021, her er der premiere på 1. Afsnit af den interaktive forestilling ”Jeg har skudt mig selv for første gang” – det er spritny dansk dramatik skrevet af teatrets husdramatiker Julie Maj Jakobsen direkte med henblik på AAT-Stream.

Forestillingen indeholder tre afsnit, hvor Julie Maj Jacobsen skriver videre på nogle af de figurer, der lever deres liv i teatrets normale forestillinger. F.eks. Hedda fra Hedda Gabler, Tine fra TINE og Werther fra Den Unge Werthers Lidelser.
Her handler det om, hvordan det var gået Hedda, hvis hun ikke havde begået selvmord, hvad hvis Tine ikke havde druknet sig, ulykkelig over sin situation og var det virkelig nødvendigt for unge Werther at gribe til våben?
Det er nogle af de spørgsmål, der behandles i det nye teaterstykke. De er løbet væk fra de kendte forestillinger, de plejer at leve i, fordi de ønsker forandring. Figurerne slippes løs, mødes, og publikum får lejlighed til at give dem gode råd og træffe nogle valg for dem.

Den mulighed giver interaktivt teater. Publikum kan hjemmefra tage del i hvordan historien
skal udvikle sig. Tre gange i løbet af aftenen kan publikum deltage i interaktive afstemninger, og på den måde være med til at afgøre historiens videre forløb.

Chat med publikum og skuespillere
Det interaktive giver også mulighed for at chatte med de øvrige publikummer både undervejs og efter forestillingen. Og efter forestillingen er der også mulighed for at chatte med de medvirkende skuespillere, som er klar til at svare på alt mellem himmel og jord.

De medvirkende i første afsnit af ”Jeg Har Skudt Mig Selv for Sidste Gang” er Camilla Gjelstrup, Martin Ringsmose, Bolette Nørregaard Bang samt Gustav Dyekjær Giese. Iscenesættelsen står Jacob Schokking for.

Link til eventet
Gå ind på aalborgteater.dk/aat-stream og find link til oplevelsen.

Aalborg Teater har med stor succes tidligere livestreamet premiererne på både TINE af Herman Bang samt Peter Handkes De Skønne Dage i Aranjuez.Kommentarer