Intet er så godt for helbredet som venskaber

15-04-2019
- samt fysisk og mental motion. Aalborg Bibliotekerne starter nye hold op for 60+, der vil leve længere.
Af Palle Bjørnstrup

Med afsæt i venskaber, samt fysisk og mental motion, igangsætter Aalborg Bibliotekerne ugentlige forløb med aktiviteter, livligt selskab samt oplevelser til både krop, sanser og hjernens små grå.

Så hvis du er 60+ og parat til at leve længere og sjovere, så starter de to første hold op d. 1. og 2. maj 2019 – og det er selvfølgelig GRATIS at deltage.

Forløbet vil spænde over ugerne 18-25, hvor det centrale bliver at møde nye ansigter, strukket de grå celler og sammen hente en ordentlig pose fællesoplevelser med hjem.

Der bliver to forskellige temaer, et for hvert hold: Et tema har byen og bylivet som omdrejningspunkt og et har spor, der fører ud i naturen.

Ud over den magi, der opstår mellem mennesker, så bliver det eksotiske krydderi, at projektet tager udgangspunkt i bøger, historier eller fortællinger, som omsættes til aktive udflugter, hvor hjernen og fantasien kommer i spil.

Den dybere årsag til dette projekt, er de undersøgelser, der viser at rørige, sociale seniorer lever længere og har mere energiske liv.

Projektleder Line Hoffgaard siger: ”Dette projekt henvender sig til alle seniorer, der har plads til liv, spræl og mennesker i deres liv”.

Som deltager er der ikke andre krav, end at man er 60+, kan holde ud at gå 4-5 km og har mod på at gøre sig bekendt med den tilknyttede litteratur – uden at man behøver at være boglig.

Tilmelding kan ske pr. telefon til tlf. 99 31 43 74 til Torben Fløjgaard.


Kommentarer