Idrætsmødet i Aalborg udsættes til august

30-04-2021
Efter grundig analyse omkring afviklingen af større events udsættes Idrætsmødet.
Af Palle Bjørnstrup

Idrætsmødet vil blive afviklet fra 27. August til 1. september 2021. Idrætsmødet har de seneste år håbet på og arbejdet for at kunne være en af de første events, som kunne sparke samfundet og idrætten i gang igen efter Coronaen.
Utallige scenarier har siden været planlagt, forkastet igen og endnu et blev planlagt efter regeringens ekspertgruppes rapport blev offentliggjort i fredags.

Rådmand Mads Duedahl siger: ”Den udgave af Idrætsmødet vi kunne holde i dagene d. 11. juni til 13. juni 2021 indenfor de udmeldte rammer ville ikke være tilfredsstillende for hverken deltagere, publikum eller os som arrangører”.

Han fortsætter: ”Idrætten har været meget hårdt ramt – og vi ville frygtelig gerne have afviklet Idrætsmødet i juni, men vi er desværre nødt til at kaste håndklædet i ringen og flytte det hele til august. Vi tør ikke løbe an på, at vaccinationskalenderen holder. Og de væsentlig højere udgifter vi ville få med de mange restriktioner, står slet ikke mål med at både deltagernes og publikums oplevelse bliver dårligere”.

Der var planlagt over 20 arrangementer – repræsenterende mere end 50 forskellige idrætter.

Koordinator Morten Arvidsson fortæller: ”Lige nu arbejder Idrætsmødet intenst på at få flyttet så mange som muligt af de planlagte arrangementer. De fleste vil blive flyttet til august, mens enkelte arrangementer, eksempelvis Sejlsportsligaen, desværre ikke kan flyttes. Vi har lyttet meget til erfaringerne fra 2019 og forsøgt at skabe en intim og mangfoldig idrætsarena for både aktive og publikum. En inspirerende mødeplads, hvor fællesskabet og bevægelsesglæden er i fokus. Idrætsmødet har en ambition om først og fremmest at være rummelig og mangfoldig – det er ikke nemt med coronapas og indhegning, uden mulighed for at kunne bevæges sig frit rundt”.

Idrætsmødet vil snarest melde størstedelen af programmet ud og tilmeldingen til konferencen vil åbne i løbet af maj. Programmet for aktiviteterne på havnefronten i Aalborg vil også løbende blive offentliggjort på www.idrætsmødet.dk og i IDRÆTMØDETS app, der vil blive tilgængelig i løbet af maj.Kommentarer