I dag kommer der flag på toppen af Aalborgtårnet

04-05-2020
75-året for Danmarks befrielse fra den tyske besættelse markeres i aften med oplyst Dannebrog.
Af Palle Bjørnstrup

I Aalborg bliver årsdagen for befrielsen markeret, men ikke som planlagt. Der var planlagt en større frihedsfest bl.a. med en koncert med fællessang arrangeret af et fællesskab bestående af TV2 Nord, Aalborg Kommune og Aalborg Stiftsøvrighed.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen siger: ”Nu, hvor vi har måttet udsætte frihedsfesten, er jeg glad for, at vi alligevel kan markere den for vores land så vigtige årsdag. Besættelsen var et sort kapitel i vores historie, og befrielsen markerede et punktum for det, så vi kunne begynde på et nyt”.

Byens vartegn, Aalborgtårnet, vil i aften blive oplyst af Dannebrog. Det sker som et resultat af et samarbejde mellem den lokale lyd- og lysvirksomhed Profox og Aalborg Kommune.

Belysningen af Aalborgtårnet kommer til at finde sted i tidsrummet kl. 18.00 – 24.00 i dag, mandag d. 4. maj.

”På denne måde kan vi på en god måde bidrage til at markere årsdagen, så aalborgenserne får lejlighed til at glædes over denne markante dag, selvom det sker hver for sig og med behørig afstand til hinanden”, siger Mikkel Rodkjær fra firmaet Profox.

Aalborg Kommune er glade for både samarbejdet med Profox, men også med ”Det Broderlige Skydeselskab” og forpagteren af Aalborgtårnet, der har været med til at gøre projektet muligt.Kommentarer