I Lundstrøms fodspor på Kunsten

16-09-2017
Kunsten tilbyder guidede ture i efterårsudstillingen: ”Vilhelm Lundstrøm og den gode smag”.
Af Palle Bjørnstrup

Hvis man interesserer sig for kunst og/eller dansk design, vil en guidet rundtur være en særdeles god ide.

På den guidede tur vil Kunsten fremvise Lundstrøms tegninger og malerier, samt give et dybdegående indblik i Vilhelm Lundstrøms kunstneriske virke – derfor vil der også være lejlighed til at høre og se, hvordan han inspirerede danske designere som f.eks. Finn Juhl og Poul Henningsen.
Der vil selvfølgelig undervejs være lejlighed til at stille spørgsmål, og gå i dybden med ting, der særligt måtte optage og have interesse i disse sammenhænge.

Tilbuddet om guidet rundtur giver mulighed for op til 30 personer pr. tur og rundturen vil vare ca. 50 minutter.

Men ellers er man også velkommen til blot at besøge Lundstrøm udstillingen. Den viser flere end 60 malerier og tegninger af Vilhelm Lundstrøm – side om side med ikoniske designklassikere af Finn Juhl og PH, som begge hentede inspiration i Vilhelm Lundstrøms enkle linjer og geometriske former.
Da Vilhelm Lundstrøm (1893-1950) begyndte sin karriere, blev han på ingen måde betragtet som bæreren af den gode smag. Tværtimod forargede hans ekspressive stil og hans kubistiske collager det danske borgerskab. Nogle af hans værker blev ligefrem betragtet som et resultat af smitsom sindslidelse.
Senere ramte Lundstrøm den moderne tidsånd med sine enkle opstillinger af kander, frugter og kvindelige modeller på blå baggrunde. Hans malerier erobrede ikke bare publikum og kunstsamlere i 1930´erne. De inspirerede en hel generation af danske designere – og har således været med til at definere dansk design med sin smagfulde enkelhed.Kommentarer