Husk rejseforsikringen siger GF Forsikring

30-06-2017
Feriebudgettet kan hurtigt løbe løbsk, hvis man ikke er tilstrækkelig dækket.
Af Palle Bjørnstrup

Mange rejser på ferie i denne tid, men inden man drager af sted, er det vigtigt at have styr på rejseforsikringen – og det gælder uanset om man er til badeferie, aktiv ferie eller kør-selv-ferie, i alle tilfælde er det vigtigt at vide, hvor man står, hvis uheldet skulle være ude.

Der kan også være forvirring omkring reglerne for, hvordan man er dækket under rejse i udlandet.

Går rejsen til et EU-land, Norge, Island, Lichtenstein eller Schweiz er det vigtigt, at man husker at medbringe det BLÅ EU-kort. Kortet giver adgang til sygehus- og lægebehandling på offentlige hospitaler/klinikker i EU-lande på samme vilkår som landets borgere.

”Men på mange af de populære feriedestinationer som f.eks. Italien og Frankrig er der ofte egenbetaling for landets borgere, hvilket betyder, at man som dansker kan risikere at blive opkrævet et beløb, der svarer til det, som landets egne borgere skal betale”, forklarer forretningsfører Bente Ø. Nielsen og fortsætter: ”Vi kender sågar tilfælde, hvor danskere er blevet opkrævet hele beløbet for en behandling i udlandet, for derefter at skulle ansøge om at få beløbet refunderet efter hjemkomsten til Danmark”.

Det er derfor vigtigt, at man har styr på sin rejseforsikring inden man rejser, og går rejsen til et populært rejsemål som Tyrkiet, hvor det BLÅ EU-kort ikke dækker, er det absolut nødvendigt med en rejseforsikring, ellers kommer man til at betale af egen lomme – og det kan godt være en dyr oplevelse, der kan forvandle ferieidyllen til et feriemareridt.Kommentarer