Husets Atelier viser resultater, der kan nu ses

08-01-2020
Der er fernisering tirsdag den 21/1 kl. 17.30-19.30 i Husets Galleri, hvor et ”firkløver” udstillinger.
Af Palle Bjørnstrup

Et ”firkløver”, der udgøres af kunsterne Mette Malmberg Juul, Maria Lindegaard Henningsen,
Julie Fredborg Jungersen og Jane Kaptain, der alle har virket i Husets Atelier i et års tid og nu er klar til at vise deres værker frem. Derfor kan Husets Galleri nu også byde på en udstilling, der rummer både keramik og maleri af de fire kunstnere.

Hele udstillingsperioden for de fire kunstneres værker i Husets Galleri er fra den 21/1 til den 14/2.

Kunstneren, Mette Malmberg Juul, bruger meget af sin tid på at lave surreelle billeder, som bliver skabt med akvarel og farveblyant på papir. Grundlæggende er hun optaget af to emner: mennesket og naturen.

Kunstneren, Maria Lindegaard Henningsen, præsenterer et univers, hvor beskueren bliver mødt af modpoler eller kontraster. Hun er optaget af det, der forarger os, det vi ikke bryder os om og ikke passer ind. Hun laver både maleri og keramik.

Kunstneren Julie Fredborg Jungersen har malet og tegnet lige så længe, hun kan huske. Da andre børn holdt op, blev hun ved. Julie ser sine malerier som en kærlighedserklæring til verden. Inspirationen får hun særligt fra naturen, hvor lyset får lov at folde alle farver og mønstre ud.

Kunstneren Jane Kaptain maler hvert billede ud fra den stemning og nysgerrighed, hun har over for motiver og materiale, der fylder her og nu. Malerierne er en blanding af abstrakt og noget genkendeligt, og har ofte en lidt skæv tilgang til motiverne.

Så Huset siger velkommen til en gruppeudstilling med fire kunstnere fra Husets Atelier.Kommentarer