Her handler det om livsglæde, kunst og kultur

23-11-2020
Borgere med lette eller moderate symptomer på demens mødes og dyrker interesse for kunst
Af Palle Bjørnstrup

Fredage formiddage mødes et lille hold borgere på Kunsten, Alvor Aaltos smukke bygning er rammen. Der er kaffe i kopperne, boller med smør og brede smil over hele linjen, når holdet fra ”Aktiv med Demens” mødes her.

De fleste aktiviteter som fitness og cafehygge foregår normalt i Videnscenter for demens på Hjulmagervej. Aktiv med demens er et tilbud til mennesker med demens i et tidligt stadie, som hører under Ældre- og Sundhedsforvaltningen i Aalborg Kommune,

Koordinator Eva Henningsen siger om aktiviteten på Kunsten. ”Det er rart at komme ind i en ny ramme, hvor alting ikke handler om demens. Her på Kunsten kan borgerne være sammen om kunst og kreativitet. Borgerne på dette hold har typisk dyrket kunst og kultur hele livet, og det tiltaler dem måske mere end f.eks. hold med fysisk træning”.

Med på holdet er f.eks. pensioneret skuespiller og teaterinstruktør Ebbe Trenskow, som bl.a. har arbejdet på Aalborg Teater og med film, og som i sagens natur har dyrket kunst og kultur hele livet.
Ebbe Trenskow siger: ”Jeg har altid interesseret mig for alle kunstformer og kan også godt lide at male selv. Jeg nyder, at komme her på Kunsten. Det er meget spændende både at høre om kunst og bagefter selv lave en kreativ øvelse – og så er der mange dejlige mennesker her”.

En anden deltager på holdet er Birgith Lindbergh Pedersen, der gennem livet har dyrket dans og musik, hun siger: ”Musik giver mig bedre humør og livsglæde. Derfor fik jeg for nyligt en musikafspiller, men desværre gør den dumme sygdom, at jeg glemmer, hvordan man tænder den. Jeg er glad for at komme her på Kunsten på faste dage, hvor jeg kan opleve kunst og selv lave noget kreativt. Det er virkelig spændende, og folk er så flinke og rare her på Kunsten”.

Så det handler nok om demens, men endnu mere at der kan gøres noget, der giver gode oplevelser.Kommentarer