Hasseris elever med i Forskerfinale 2018

27-03-2018
To elever fra Hasseris Gymnasium har kvalificeret sig til finalen i Årets Unge Forsker 2018.
Af Palle Bjørnstrup

De to kvalificerede sig ved den regionale semifinale i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, og skal nu deltage når den nationale finale i talentkonkurrencen skydes i gang d. 24. april i Forum i København. Her skal de to gymnasielever fra Hasseris dyste med 48 andre finalister fra hele landet.

De to fra Hasseris får følgeskab af elever fra Aalborg Tekniske Gymnasium, Nørresundby Gymnasium og HF samt Dronninglund Gymnasium.

Det er sundheden, der er i højsædet for de to elever fra Hasseris Gymnasium. Maria Færch Andersens projekt handler om, hvordan man kan bruge stamcelleterapi til behandling af Type 1-diabetes, mens Marina Bjørka Forsgaard har opstillet en matematisk model til beregning af koncentrationen af paracetamol i blodet.

Ud over at konkurrere om titlen som Årets Unge Forsker 2018, er der også pengepræmier på over kr. 300.000 og chancen for at deltage i internationale oversøiske konkurrencer. Præmien vil blive overrakt af H.K.H. Prins Joachim og undervisningsminister Merete Risager.

Årets Unge Forsker kåres i år for 30. gang. Talentkonkurrencen er arrangeret af Astra, det nationale center for læring i natur, teknik og sundhed. I alt har knap 1.729 projekter fra hele landet været tilmeldt konkurrencen. Heraf går 100 videre til finalen – 50 til en juniorkonkurrence for grundskolen og 50 til en seniorkonkurrence for elever fra tekniske og fra almene gymnasier.
En dommerjury bedømmer projekterne på, hvor god ideen er, hvor dygtige de unge talenter er til at anvende den naturvidenskabelige metode, og hvor godt projektet er formidlet.

Det bliver spændende at se om Maria Færch Andersen eller Marina Bjørka Forsgaard kan hjembringe titlen som Årets Unge Forsker 2018.Kommentarer