Hasseris Boligselskab isolerer Grønnegården

20-09-2018
Varmebesparelse på op til knap 65% samt ny facade, der tilfører nyt liv til området.
Af Palle Bjørnstrup

Grønnegården i Skalborg er opført i 70´erne og typisk for den tid er de 20 almene boligblokke bygget af betonelementer, og med en isoleringsevne, der ikke lever op til nutidens krav. Derfor har en stor del af renoveringsarbejdet koncentreret sig om isolering og den nye facade.

Renoveringsprojektet, der blev igangsat tilbage i 2015, befinder sig nu i en afsluttende fase.

Direktør Ulrich Thagaard fra Hasseris Boligselskab siger: ”Grønnegården har gennemgået en omfattende totalrenovering, hvor kun de indvendige og de bærende bagmure har stået tilbage. Det er bestemt en meget radikal løsning, som er valgt, fordi vi bevidst er gået efter at energioptimere boligerne ved at opføre facaden på ny og udvælge de rette, fremtidssikrede materialer”.

En del af ambitionen bag renoveringen er, at gøre boligerne mere attraktive. I den forbindelse har Cembrit leveret 6.000 kvadratmeter af facadepladen Cembrit Solid, der, kombineret med træbeklædning og mursten, udgør den nye facade, som går i tråd med tidens byggestil med mix af materialer.

Som en del af den gennemgribende facaderenovering har Hasseris Boligselskab også valgt at montere en ny vindspærre af høj kvalitet, der holder fugt og vind ude og samtidig giver god plads til isolering, hvorefter man har opført en ny, let facade. Løsningen bidrager aktivt til den samlede varmebesparelse.

Den nye facade har haft afgørende betydning for, at flere beboere er vendt tilbage til Grønnegården fra en periodes genhusning.
Ulrik Thagaard fortæller: ”En af de mange fordele ved at pille alt ned i byggesager som her er, at man ikke skal tage hensyn til den tidligere facades udtryk. Vi er derfor meget tilfredse med den nye løsning, der tilfører nyt liv til området i form af den moderne og stilrene arkitektur. Det har også gjort, at 7 ud af 10 lejere er vendt tilbage til Grønnegården efter renoveringen”.
Kommentarer