Hamlet – Prins af Danmark – i Aalborg

18-09-2020
Det sker d. 5. Oktober i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver stor skuespillerkunst!
Af Palle Bjørnstrup

Der er lagt op til en gribende aften, når tidligere teaterchef i Aalborg, Morten Kirkskov sammen med sine stjerneskuespillere fra Det Kongelige Teater, bl.a. Esben Smed, Jacob Lohmann, Iben Hjejle og Lars Høybye kommer til Aalborg.

Og der bliver virkelig noget at opleve. Forestillingen har taget de danske anmeldere med storm og høster den ene femstjernet anmeldelse efter den anden.

Shakespeares verdensberømte tragedie beskrives i denne nyfortolkning som endeløst fascinerende, letforståelig og prangende – alt i alt en forestilling for alle.

Stjernerækken af skuespillere leverer stor skuespilkunst i forestillingen, hvilket roses af anmelderne. Berlingskes anmelder Jakob Steen Olsen siger om Esben Smeds præstation: ”Det er fremragende spillet af den intense Esben Smed, der har alt det, rollen kræver. Det umodne og det overmodne. Det barnlige sårede blik, afskyen for omgivelserne, leden ved sig selv, der krænges ud, den fortærende sorg, der pludselig bryder ud i hjerteskærende hulk, farligheden, den skarpe, ensomt overlegne ironi, der ledsages af verdens mest sørgmodige, lynsnare ulvesmil”.

Esben Smed, der selv er fra Jylland siger: ”Jeg ser virkelig frem til, at jeg sammen med resten af holdet fra Det Kongelige Teater får lov at spille Hamlet i Jylland. Jeg har familie i flere af de byer, vi besøger, jeg havde min scenedebut som skuespiller i Aalborg og bor selv i Aarhus, så jeg glæder mig afsindigt til at komme hjem og spille for det jyske publikum”.

Billetter er i salg – kontakt AKKC´s billetkontor på tlf. 99 35 55 66 eller på akkc.dkKommentarer