Hæder for bæredygtig turisme til Aalborg

02-09-2020
VisitAalborg er blevet certificeret som grøn turismeorganisation af Green Tourism Organization
Af Palle Bjørnstrup

Det siger sig selv, at VisitAalborg er glade for at modtage denne hæder. Selvom den nordjyske turismebranche er blevet vendt op og ned efter coronakrisens indtog, så har Aalborgs officielle turistorganisation VisitAalborg IKKE løftet foden fra speederen, når det kommer til bæredygtighed. Det har nu resulteret i, at Aalborg endnu engang modtager international hæder som grøn destination.

Bæredygtighed spiller i stigende grad en stor rolle, når nationale og internationale turister udvælger rejsedestinationer. Det gælder for den almindelige ferieturist, men det gælder i særdeleshed også for de mere organiserede former for turisme som events, konferencer og møder. Virksomheder og organisationer foretrækker i højere grad destinationer, der tager hensyn til lokalt og globalt miljø og klima og ellers udviser en bæredygtig adfærd, lyder det fra direktør i VisitAalborg, Anja Mathiasen.

Green Tourism Organization-certificeringen blev, ligesom miljømærket Green Key, skabt for 25 år siden af Friluftsrådet og HORESTA i samarbejde med den daværende Forening af Danske Turistchefer. Siden har certificeringen spredt sig til 65 lande og 3.200 turist-virksomheder, og VisitAalborg bliver således en ud af fire danske destinationer og organisationer, der kan bryste sig af den internationale titel.
For 30 år siden modtog Aalborg også hæder for sin grønne indsats, da Aalborg i EU-regi, blev kåret som Europas Reneste By med sin indsats i Ren by-Grøn by aktiviteten.

Visit Aalborg er meget optaget af at indgå i partnerskaber for at styrke den regionale udvikling, og for at løfte den bæredygtige dagsorden på tværs af virksomheder og forretningsområder. Organisationen samarbejder til dagligt med Center for Grøn Omstilling, Aalborg Kommune og en række øvrige aktører og interessenter om en grønnere by, hvor bæredygtig turismeudvikling er et centralt indsatsområde.

Kommentarer