H.M. Dronningen åbner udstilling på Kunsten

25-01-2019
Den officielle åbning sker lørdag d. 26. januar kl. 14.30 med H. M. Dronningens deltagelse.
Af Palle Bjørnstrup

H. M. Dronning Margrethe vil ankomme til Kunsten allerede kl. 12.00, hvorefter hun vil få en omsvisning i udstillingen.

Udstillingen, som Dronning Magrethe deltager ved åbningen af, er: Nordisk Modernisme – Inventing the Future.

Museumsdirektør, Gitte Ørskou, siger: ”Det er en stor glæde for os, at H.M. Dronningen åbner udstillingen og dermed er med til at skabe opmærksomhed om nordisk modernisme og den kolossale betydning, perioden har haft for vores kunstforståelse – ja – for hele den måde, vi i Norden forstår verden på”.

Udstillingen byder på en lang række mesterværker fra Skandinaviens største kunstsamling af Nordisk Modernisme, den Norske Canica Kunstsamling.

Canica Kunstsamlingen er ejet af den norske forretningsmand og passionerede samler Stein Erik Hagen, der bl.a. har startet supermarkedskæden RIMI.

Med en stor præsentation af de bedste malerier og skulpturer fra Canica Kunstsamling og Kunstens egen omfattende modernismesamling sætter udstillingen fokus på kunstens og samfundets udvikling i årene 1910-1960 ud fra et nordisk perspektiv.

Værker af danske kunstnere som Vilhelm Lundstrøm, Harald Giersing, Franciska Clausen, Asger Jorn og Wilhelm Freddie m.fl. bringes her sammen med nogle af de bedste norske og svenske kolleger – heriblandt Thorvald Hellesen, Ragnhild Keyser, Otto G. Carlslund, Gösta Adrian-Nielsen og Erik Olson. Sammen tegner de et billede af, at det tyvende århundrede var med til at forandre både samfund og kunsten radikalt.

Nordisk Modernisme – Inventing the Future kan opleves på Kunsten frem til 2. juni 2019.Kommentarer