Godt 100 vælgere valgte partilederrunden fra

07-06-2019
Det var mandag aften i TV. I stedet deltog de i et ‘virkeligt’ vælgermøde med lokale kandidater til Folketinget.
Af Jens Skovgaard

Borgerbevægelsen mod en motorvej i Egholmlinien havde mandag aften inviteret kandidater og vælgere til et dialogmøde om den 3. Limfjordsforbindelse. I panelet sad kandidater fra Dansk Folkeparti, Radikale, SF, Alternativet og Enhedslisten. Fra Nye Borgerlige var mødt Kredsformand Bjarne Jørgensen. Det var således et bredt spektrum af de opstillingsberettigede partier, der var mødt frem, alle med den dagsorden, at de er imod en Egholmforbindelse. Ikke alle kandidater har opbakning fra deres partitop, men det fik nu ikke Erik Høgh Sørensen til at ryste i bukserne, for som han sagde, er der jo set eksempler på, at trafikaftaler er blevet ændret ‘over nigtht’ i Dansk Folkeparti. Daniel Nyboe Andersen har heller ikke landsledelsen opbakning til sin holdning, men den vil om kort tid blive lagt fast, når et samlet radikalt Nordjylland bakker op om en udvidelse af Tunnelen.

Efter en indledning, som gav kandidaterne god mulighed for at nuancere og argumentere for deres synspunkter, var det tid til debat og spørgerunde. Mange af spørgsmålene gik på partiernes planer og ønsker for fremtidens trafik set igennem de ‘Klimabriller’, som næsten alle partier har taget på i løbet af valgkampen.
Et interessant emne, som ikke har fyldt så meget, kom fra en beboer i Aalborg Øst, som gerne ville vide hvordan man vil sikre dem mod forøget støj fra en udvidelse af den eksisterende linieføring. Om hun følte at hun fik tilfredsstillende svar, vides ikke, men hun blev i hvert fald stillet i udsigt, at man ville gå ind for en yderligere støjsikring af den nuværende motorvej.

Debatten forløb i en god stemning, og med konstruktiv dialog om, hvordan man kan sikre en hensigtsmæssig infrastruktur, samtidig med at der tages hensyn til naturen og klimaet. Faktisk var det ganske befriende at opleve, at man ikke behøver at stå og mundhugges og tilsvine hinanden i en politisk debat, selv om man ligger langt fra hinanden rent politisk.Kommentarer