Frihedsfest 2020 – Fejring af friheden for 75 år siden

27-12-2019
Befrielsen i 1945 markeres med gudstjeneste og stor koncert med danske topnavne.
Af Palle Bjørnstrup

Den 4. maj 2020 kl. 20.36 er det præcis 75 år siden, at frihedsbudskabet lød i radioen fra London.
Danmark var frit efter fem års besættelse under 2. Verdenskrig. Dette skelsættende jubilæum skal markeres i Nordjylland med en storslået fejring af den frihed, som vi nyder i dag.

Det bliver hele Nordjyllands fejring af friheden med begivenheder dagen igennem, og det hele kulminerer om aftenen d. 4. maj i Aalborg. Her vil der være frihedsgudstjeneste i Budolfi Kirke, stort fane- og lysoptog gennem byens gader, der leder de deltagende ned til havnen, hvor der vil være alsang, taler og til sidst en stor, gratis koncert med blandt andre Pernille Rosendahl og Shaka Loveless. Flere kunstnere vil støde til.

Om formiddagen bliver der blandt andet Alsang for skolebørn på Gammel Torv i Aalborg, arrangeret af Folkekirkens Skoletjeneste, hvor alle nordjyske skoler kan tilmelde sig. Om eftermiddagen bliver der sendt en alsangsstafet rundt gennem alle de nordjyske kommuner arrangeret af Aalborg Stift.

Dagen igennem vil Forsvaret, Hjemmeværnet og Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum lave udstillinger med mere rundt omkring i gaderne i Aalborg, ligesom flere andre museer og kulturinstitutioner i hele regionen vil åbne dørene med gratis entre og sætte fokus på besættelsen og befrielsen i Nordjylland.

Alle kan være med. Med arrangementer i alle regionens kommuner og til slut en stor frihedsfest i Aalborg er der rig mulighed for, at alle nordjyder kan tage del i fejringen af 75 året for befrielsen. Samtidig vil TV2 Nord dække dagens begivenheder direkte, så alle nordjyder kan blive en del af fejringen – også hjemmefra. TV-stationen vil ligeledes sætte fokus på emnet frihed og krigens historie gennem en række nye programmer fra d. 9. april og frem til d. 4. maj 2020.Kommentarer