Forårsprisen 2019 til nykåret verdensmester

08-03-2019
Den nykårede verdensmester er kokken Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel.
Af Palle Bjørnstrup

Han vandt i januar guldet ved det prestigefyldte Bocuse d´Or, som er det uofficielle verdensmesterskab i kogekunst. Dermed fik han sat Nordjylland på det gastronomiske verdenskort, og nu kan den 37-årige køkkenchef se frem til at modtage Forårsprisen 2019, der uddeles af Aalborg Kongres & Kultur Center i forbindelse med åbningen af Forårsmessen 2019, der finder sted fredag d. 5. april.

Den internationale konkurrence Bocuse d´Or fandt sted i Lyon i Frankrig. Den danske mesterkok og de 23 øvrige finalister blev testet til det yderste i finere madlavning. Kenneth Toft-Hansen brillerede med anretninger inspireret af floraen langs de danske kyster, hvilket bl.a. omfattede en chartreuse lavet på kammuslingefars med fyld af jordskokker, østers og muslinger. Kun en gang tidligere har en dansker formået at tilkæmpe sig en guldmedalje ved det prestigefyldte Bocouse d´Or, hvilket Rasmus Kofoed gjorde i 2011.

Den nykårede verdensmesterkok driver til daglig, sammen med sin kone, Svinkløv Badehotel, der i øjeblikket er under genopbygning, efter det smukke hotel og den dertil hørende restaurant brændte ned til grunden i 2016. Et nyt og moderniseret Svinkløv Badehotel forventes at åbne til maj i år, men ovenpå Kenneth Toft-Hansens VM-triumf vælter det allerede nu ind med henvendelser fra interesserede fra nær og fjern, som ønsker at aflægge Nordjylland besøg og smage på mad lavet af verdens bedste kok.

På den baggrund, siger direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, Nicolaj Holm, var det nærliggende at dette års Forårspris skulle gå til Kenneth Toft-Hansen.

Uddelingen vil ske i AKKC fredag d. 5. april kl. 12.15, hvor Nicolaj Holm vil overrække dette års pris, der består af en statuette, et diplom samt 10.000 kr. Det vil ske fra den store scene i Aalborghallen. I 2018 var det tv-journalist Mogens Jørgensen, der løb med prisen, og før ham er prisen bl.a. tildelt til Ole Henriksen, Tom Kristensen, Niels Hausgaard og Lars Larsen.Kommentarer