Flagarrangement d. 15. juni 2020 aflyst

12-06-2020
Danmarks Samfundet melder, at årets flagfest desværre er aflyst, men opfordrer til at flage.
Af Palle Bjørnstrup

Danmarks Samfundets Aalborg Afdeling har i årevis haft fast tradition for at markere Valdemarsdag d. 15. juni, som er Dannebrogs dag.

På Gl. Torv lines der op med musik fra forskellige marchorkestre, og alle organisationer, der har en fane, opfordres til at møde frem denne dag med deres fane. Det plejer at blive til en stor flot faneborg.

På dagen uddeler Danmarks Samfundet nye faner m.m. til foreninger og organisationer, der har ansøgt om at få deres egen fane. Det er både en festlig og højtidelig begivenhed, og en yderligere stærk markering af flagets dag sker ved, at Aalborg Kanonlaug skyder tre kanonskud for det gamle flag år og tre kanonskud for det kommende flag år.

Efter højtideligheden og uddelingen af nye faner begiver faneborgen sig ud på en rundtur med musik i spidsen gennem byens gader for til sidst at ankomme til Budolfi Kirke, hvor der afholdes en aftengudstjeneste i anledning af Danneborg og de værdier, der er omkring vort nationalsymbol.

Formanden for Danmarks Samfundets Aalborg Afdeling, Mads Sølver Pedersen, beklager, at coronaen medfører denne aflysning: ”I 2019 fejrede vi flagets 800-års fødselsdag, og det blev en meget flot dag. Sådan skulle det ikke blive i år – men vi ser frem til at kunne arrangere en flot fest for flaget igen i 2021”, siger Mads Sølver Pedersen.

Derudover opfordrer Mads Sølver Pedersen til, at alle, der kan, må sørge for at flage d. 15. juni 2020, så hele landet kan blive klædt i rødt og hvidt.Kommentarer