Familie har skabt bæredygtigt børnetøjskoncept

22-01-2021
Her bliver kasseret tøj syet om til unikt, bæredygtigt børnetøj
Af Palle Bjørnstrup

Det er brødrene Simon og Rasmus Rosenquist fra Aalborg/Hasseris, der har netop har lanceret en ny webshop: SyOm.dk, der har startet projektet i samarbejde med deres mor (Tine Lund Rasmussen) og deres søster (Freja Lund Rasmussen).

Projektet handler om, at man i kampen for et bedre klima kan skabe nyt, unikt bæredygtigt tøj til børn, ved at omsy gammelt voksentøj.

Konceptet bygger på upcycling-fænomenet, der i modsætning til recycling handler om at bruge tøjet på nye måder i stedet for at smide det ud. Materialer skal gennemtænkes og tænkes i nye designs, og netop udvælgelsen af det rigtige tøj lægger familien stor kærlighed i. Det skal både have kvaliteten og de rigtige karakteristika for at kunne blive syet om, og det er en proces, der tager tid.

Projektet er også et familieprojekt. Mor Tine forestår syningen, som et hobbyprojekt ved siden af arbejdet som folkeskolelærer, mens søster og de to brødre hjælper med udvælgelsen af materialer, og sørger for salg og levering samt drift af webshoppen.

Selvom SyOm.dk først er på banen nu, opstod ideen for flere år siden. Simon fortæller:
”Min mor har syet lige så længe, jeg kan huske. Da vi var børn, var det os, der fik glæde af det. Vi gik i hjemmesyet tøj, som min mor lavede af aflagt voksentøj. Jeg kan godt lide tanken om, at gammelt tøj får ny værdi, og den glæde vil jeg og familien gerne dele med resten af Danmark”.

Sortimentet favner tøj til piger og drenge i alderen 2-6 år, og rummer alt fra skjorter og trøjer til kjoler og bukser af aflagt tøj doneret fra familie og venner. Stofresterne genbruger familien til unikke detaljer og projekter i privaten, så de går ikke til spilde.

Projekt SyOm.dk er ikke skabt med målet om at lave et stort sortiment og en stor forretningen. Familien melder, at de tager sig den tid, det tager, både i udvælgelsen af materialer samt lave et godt stykke håndværk. Vi laver og sælger tøj til de familier, der går op i kvalitet og miljø, og som ønsker at klæde deres børn på i unikt tøj, hvor er lagt kærlighed og gode tanker bag.

Udvalget kan ses på SyOm.dk – god fornøjelse!
Kommentarer