Fællesspisning med familien Olsen fra ”Maddysten”

12-04-2019
Der inviteres til fællesspisning på Hovedbiblioteket onsdag d. 24. april kl. 17-19.
Af Palle Bjørnstrup

På udvalgte biblioteker, og dem er Hovedbiblioteket i Aalborg et af, arrangeres nu fællesspisninger, der giver mulighed for at møde de lokale deltagere – i Aalborg kan man møde familien Olsen, der deltager i det aktuelle DR-program ”Maddysten”.

Anledningen er DR´s og landets bibliotekers temakampagne: ”Maden mellem os”, der de sidste mange uger har fokuseret på måltidet som bindeled mellem mennesker.

Så nu er muligheden der for at deltage i et fælles måltid på Hovedbiblioteket. ”Men det er ikke kun maden, det drejer sig om,” siger Majken Lundberg, koordinator i Folkebevægelsen mod Ensomhed.

Og hun fortsætter: ”Fællesspisning kan noget særligt. Vi har alle brug for mad, og vi har alle brug for selskab. Når vi spiser sammen, har vi mulighed for at få opfyldt begge dele. Med fællesspisningerne på bibliotekerne håber vi, at nogle af de mennesker, som ofte sidder alene ved middagsbordet, dukker op og får en god aften og måske endda taget hul på en relation, der kan blive til mere end det ene måltid”.

Folkebevægelsens tal siger, at ca. 350.000 voksne danskere er ensomme i en grad, så det skader deres helbred og livskvalitet. Fællesspisningerne løser ikke problemet alene, men er en reel mulighed for at møde andre mennesker og skabe opmærksomhed om problemet.

Så værsgo´ at komme og spise på Hovedbiblioteket onsdag d. 24. april kl. 17-19.Kommentarer