Fægtere dyster i Aalborg på søndag

08-11-2018
Aalborg Fægteklub er arrangør af årets sidste afdeling i Jysk-Fynsk Fleuret Cup.
Af Palle Bjørnstrup

Det går løs i Aalborg Fægteklubs lokaler på Vesterkærets Skole på Skydebanevej i Aalborg. Starten søndag d. 11. november sker kl. 9.30, hvor børn og unge fægter. Omkring middagstid tager de voksne fægtere over.

Aalborg Fægteklubs formand Pia Haack Vadstrup fortæller: ”Vi får endnu en gang besøg af fægtere fra klubberne i Jylland og fra Fyn. Dertil kommer vore egne medlemmer, så vi ser frem til mange deltagere blandt både børn og voksne. De kæmper alle mod alle – mod normalt i puljer – hvilket giver dejligt mange kampe. Da der samtidig bliver fægtet på tværs af aldersgrupper og køn, giver det rigtig god sparring for den enkelte fægter”.

Jysk-Fynsk Fleuret Cup er en turnering, der løber over hele året og hvor vinderen findes i november-december. Hver fægter samler points sammen undervejs i de forskellige afdelinger af Jysk-Fynsk Fleuret Cup til den samlede Cup-konkurrence.

Der er tale om et træningsstævne, hvilket vil sige, at det er klubtrænerne, der optræder som dommere. Det giver dem mulighed for at komme med kommentarer og give råd til fægterne undervejs. Hvilket ikke er tilladt til almindelige stævner.

Fægterne mødes allerede lørdag, hvor der hele eftermiddagen er fællestræning for alle aldersgrupper i fægtesalen på Vesterkærets Skole.

Om søndagen er publikum mere end velkommen til at komme og overvære de mange spændende fægtekampe.

Kommentarer