Et særligt Lucia-optog med kant på Kunsten

06-12-2018
Oplev nordjyske unges moderne fortolkning onsdag d. 12. december kl. 17.30-18 eller 19-19.30.
Af Palle Bjørnstrup

Den moderne fortolkning af det traditionelle Lucia-optog kan opleves to gange denne dag i Store Sal på Kunsten. Man kommer til at opleve en kreativ, smuk og nytænkende fortolkning af et Lucia-optog.

56 skolelever fra Hals, Aalborg og Nørresundby indtager Kunstens smukke rammer og fremfører deres egen fortolkning af den bevægende lys-ceremoni for skytshelgeninden Sankta Lucia.

Undervisnings- og udviklingsansvarlig på Kunsten, Peter Juul, fortæller: ”Det er efterhånden blevet en tradition, at Aalborg Kunstskole laver et Lucia-optog på Kunsten, hvor der er fokus på overraskelse og den kreativitet, som eleverne har lagt i arrangementet. I år ledsages selve optoget af to dygtige skolekor – og der er virkelig noget at glæde sig til”.

Sidste år var Lucia-pigerne blå, fordi optoget foregik i udstillingen med Vilhelm Lundstrøm. Forrige år faldt en hel række af Luciabrude sammen på gulvet ledsaget af elektronisk musik og med runde lyskegler.

I år har kor og et billedhold arbejdet sammen om temaet, og Luciapigerne og bruden vil fremstå som skulpturer.

Peter Juul siger: ”På Kunsten er vi gennem samarbejde med skoler og institutioner så heldige, at vi hver dag oplever, hvor kreative børn og unge er, hvis de blot får stillet de rigtige rammer til rådighed. Alligevel har vi hvert år været blæst bagover af, hvor flot eleverne har integreret tradition og nytænkning”.

Så har man lyst til at opleve et Lucia-optog som ”Skulpturer”, så mød frem på Kunsten. Det er gratis at overvære Lucia-optoget, men hvis man ønsker at se andre udstillinger på museet, skal man købe billet.

Kommentarer