Et dukkehjem – Når Nora får nok! På Aalborg Teater

04-03-2019
Premiere lørdag d. 9. marts på Store Scene. Et moderne bud på en af de største klassikere.
Foto: Allan Toft
Af Palle Bjørnstrup

Dette moderne bud på Ibsens berømte skuespil Et Dukkehjem er iscenesat af Aalborg Teaters direktør Hans Henriksen med scenografi af Nicolaj Spangaa.

Når Nora får nok! - tager Ibsens klassikker: Et dukkehjem, frem til en anden og nyere tid. Nora udvikler sig fra at være en føjelig hustru til at være en stærk og selvstændig kvinde, der tager sit gode tøj og forlader mand og børn. Spørgsmålet er om en kvinde, der føler sig svigtet af sin mand, har ret til at forlade ham og deres fælles børn, og uden videre gå og smække med døren efter sig?
Spørgsmålet er evigt aktuelt og debatten kører stadig…

Aalborg Teater giver sit moderne bud og i hovedrollerne er Reumert vinderne Nanna Skaarup Voss og Ferdinand Falsen Hiis. Det spiller det unge fremadstormende par med kurs mod krise.

Nora og Thorvald Helmer er et yngre par med tre børn, og de er fornyligt via Thorvalds arbejde steget i graderne og er på vej op i de rigtig gode samfundslag. Men vejen derop har krævet, at Thorvald blev behandlet for en sygdom, en behandling, som Nora i hemmelighed og ved delvis lyssky metoder, har finansieret. Men nu er sagen overstået, Nora har betalt sin gæld og alt skulle være godt, hvem skylder så den anden taknemmelighed?

Udover de to hovedroller medvirker også skuespillerne Martin Ringsmose, Kathrine Høj Andersen og Stanley Bakar.

Et Dukkehjem spilles på Aalborg Teaters Store Scene fra d. 9. marts til og med d. 2. april 2019. De spilles mandag til fredag fra kl. 19.30 og lørdag kl. 16.00.Kommentarer