Er isen sikker? Kun hvis der står, at den er!

12-02-2021
Aalborg Kommune har nu sat skilte op om, at isen flere steder er sikker!
Af Palle Bjørnstrup

I Aalborg kan man være heldig, som kommunen skriver, at finde skilte ved Den Gamle Golfbane på Kollegievej, i Østerådalen (den sydligste sø) Hobrovej 341, Ved Dammen i Øster Uttrup og dammen i Øster Sundby.

Udover disse gælder det i hele kommunen ved alle søer og vandhuller, at isen IKKE er sikker, hvis ikke Politiet har opsat et skilt der fortæller: Færdsel på isen er tilladt.

Nogle steder bliver aldrig frigivet til skøjtebane, da der er forhold, der gør det umuligt, det
gælder for Østre Anlæg, Poulstrup Sø og nok så vigtigt for læserne af hasserisavis.dk for Limfjorden og Nordens Kridtgrav i Hasseris.

Nok så vigtigt kan være at tilføje, at de små søer ved Renseanlæg Vest og havekolonien ved
Mølholmsvej heller ikke er frigivet som skøjtebaner.

Man kan sikkert ellers let blevet fristet, da det er mindre søer i dette område, men de vurderes af myndighederne at være for farlige i forhold til skøjteløb. De fleste af søerne er opstået for år tilbage da Cement/jernkonsortiet Norden gravede både kridt og ler i området – og der blev nogle steder gravet meget dybt

Derfor måler Aalborg Kommune ikke isen disse steder. Så her lyder det gode råd – hold dig på land og nyd udsigten, eller find de søer, hvor isen er skiltet med Færdsel på isen er tilladt.

Ud over at sikre sig, at isen er sikker skal man også huske på, at reglerne om forsamlings-forbud stadig er gældende. Så vurder antallet af mennesker det pågældende sted, og vend måske tilbage på et senere tidspunkt.

Som Aalborg Kommune skriver: Lad os passe på hinanden – også på isen!Kommentarer