Det tidligere Park Hotel ombygges for 60 millioner

29-01-2020
Forandringen af det tidligere hotel til 65 ungdomsboliger sættes i gang i februar.
Af Palle

Det er beregnet, at projekt omdannelsen vil koste omkring 60 millioner kroner. Det er Viva Bolig, der gennemfører projektet.

Økonomien i projektet blev godkendt i 2017, men Aalborg Kommunes By- og Landskabsudvalg har igen i januar skullet tage stilling til det, da den støtteberettigede anskaffelsessum forhøjes med 1,3 millioner kroner til 59,6 millioner. Derudover er projektet blevet udvidet fra 62 til 65 ungdomsboliger.

Ejendommen vil blive opdelt i to bygningsafsnit, idet der i den oprindelige del af ejendommen fra 1905, med facade mod John F. Kennedys plads primært etableres torums ungdomsboliger, mens der i ejendomsdelen med facade mod Steen Blichers Gade laves det, der her betegnes som kompaktboliger eller kollegieværelser med eget badeværelse.
Der etableres større fælleskøkken samt fælles opholdsareal i underetagen ifølge planen.

I forbindelse med ombygningen opdeles ejendommen i ejerlejligheder, så stueetagen bibeholdes som erhvervslejemål i privat ejerskab, idet forventningen er, at det fremover kan udlejes til café eller lignende.

I alt omfatter ombygningen 65 boliger på henholdsvis 48 kvm, 43 kvm, 32 og 31 kvm.

Den månedlige husleje forventes at blive mellem 2.230 kr og 3.430 kr.

Projektet påregnes færdiggjort i oktober 2020.

Kilde: Byens EjendomKommentarer


Sarah 29. januar 2020 16:57
Det havde heller ikke samme standard som Comwell har. Det synes jeg i hvert fald ikke. :-) de burde have moderniseret det, så det kunne have været i stil med https://comwell.com/moede-og-konference - så skulle det måske ikke ombygges nu. Men hvem ved.. :-)