Det gode foreningsliv skal hyldes igen…

17-01-2020
Nordjyske Bank er på banen igen med Foreningsprisen og 100.000 kr.
Af Palle Bjørnstrup

Nordjyske Banks Foreningspris fordeles mellem tre nordjyske foreninger, der gør en ekstraordinær indsats for at styrke fællesskabet i deres lokalsamfund. De tre vindere vil blive offentliggjort ved Nordjyske Banks kommende aktionærmøder i marts måned.
Aktionærmøderne afholdes i Aalborg, Hjørring og Frederikshavn.

Bankdirektør Claus Andersen, Nordjyske Bank fortæller om aktiviteten: ”Vi ønsker at sætte fokus på det stærke sammenhold i de nordjyske lokalforeninger. Formålet med foreningsprisen er at synliggøre de gode historier ude i foreningerne i Nordjylland samt at inspirere andre ildsjæle til at styrke sammenholdet i deres forening”.

Det er nordjyderne, der skal indstille foreninger til at modtage en af de tre priser, og det kan ske allerede nu på hjemmesiden, der hedder www.foreningspris.dk. Her kan man i perioden til og med fredag d. 21. februar også stemme på hvilken forening, der er ens favorit.

Og i den sammenhæng er det ligegyldigt, om foreningen har sit formål indenfor kultur, idræt eller beskæftiger sig med velgørenhed. Det handler om, at foreningen i det forløbne år har udvist initiativ eller har skabt positivt sammenhold for foreningens medlemmer eller i lokalområdet.

Vinderne af Nordjyske Banks foreningspris i 2019 var Øster Hornum IF Gymnastik, Foreningen Børglum og Omegn samt Nellemanns Haves Venner i Sæby.

Bankdirektør Claus Andersen siger: ”Vi har sammensat en helt uafhængig dommerkomite. Banken er sponsor for prisen, men det er dommerkomiteen, der beslutter, hvilke foreninger der har gjort sig fortjent til prisen”.

Dommerkomiteen udgøres af: Per Hornum Malmberg, direktør for Arena Nord i Frederikshavn, Karen-Marie Hovmøller, advokat og partner hos Hovmøller & Thorup samt formand for bestyrelsen i Gestus Nord, Birgit Christensen, formand for fodboldklubben Fortuna Hjørring, Klaus Nielsen, frivillig og ildsjæl fra Dybvad, Lars Sennels, teaterdirektør Vendsyssel Teater i Hjørring og Lasse Rich Henningsen, adm. Dir. i Musikkens Hus i Aalborg.Kommentarer