Det går fint med udlejning i Sofiendalen

18-09-2020
Pensam byggeriet der i alt kommer til at tælle 427 lejeboliger er nu nået halvvejs
Af Palle Bjørnstrup

Projektet kører etapevis, og nyeste etape er der netop 55 nye boliger klar til udlejning.
Det er lejligheder fra 2-6 værelser, der er klar.

Sofiendalen blev sat i støbeskeen i 2017 og i 2019 blev det første spadestik af de planlagte 427 boliger taget. Fra udlejer af boligerne EDC Poul Bech lyder det: ”Siden første etape af boligerne, som stod klar for et år siden, har der været 150 udlejninger. Det er for os en overraskende stor interesse, og endnu bedre end vi havde forventet. Det skyldes især, at boligerne appellerer til en bred målgruppe, og at det er lejeboliger af en vis størrelse, som generelt er svære at få fat i, i Aalborg. Dertil har størstedelen af boligerne tilknyttet carport og terrasse. Udover børnefamilier og seniorer ser vi f.eks. også studerende som flytter ind i de mindre lejligheder eller deler en bolig, da mange uddannelsesinstitutioner stadig er forholdsvist tæt på”.

Boligerne i Sofiendalen består henholdsvis af rækkehuse, kilehuse og kanthuse i flere størrelser. De varierer som nævnt fra 2-6- værelser og indeholder bl.a. hårde hvidevarer af god kvalitet.

Der er et fantastisk lysindfald i boligerne, ligesom der er god rummelighed og udsigt, der er ligeledes taget et miljøbevidst valg, da de fleste p-pladser er forberedt til ladeplads til el- og hybridbiler.

De 55 boliger tilhører etape 5 i projektet, hvorved ca. halvdelen af lejlighederne i Sofiendalen er beboet og klar til beboelse. De resterende boliger er fortsat under opførelse, og vil fortsat blive lanceret i etaper frem til 2021, hvor hele projektet ventes at være gennemført.

Når alle 427 boliger er færdiggjort, udgør de et samlet areal på ca. 49.000 etagemeter, og bliver hjemsted for flere end 1.000 beboeres.
”Så det bliver nærmest som en hyggelig lille by i byen, og vi har indtil videre fået meget positiv respons fra mange af de beboere, som allerede er flyttet ind”, lyder det fra Claus Nygaard Jensen fra EDC Poul Erik Bech, Aalborg.Kommentarer