Der kommer træskibe til Aalborg NU og i 2020

29-05-2018
I 2020 fra 29.-31. maj skal byen være vært for Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne.
Foto: Michael Bo Rasmussen / www.baghuset.dk
Af Palle Bjørnstrup

Om små tre uger afvikles dette års Aalborg Regatta, en årlig tilbagevendende maritim begivenhed på Aalborg Havnefront. Aalborg vil gerne skabe liv på havnefronten også med maritime begivenheder.

I 2019 kommer den helt store maritime aktivitet ”Tall Ship Races” endnu en gang.

Så er det jo dejligt, at Træskibssammenslutningen har planlagt at afvikle deres Pinsestævne i Aalborg i 2020, samtidig med Aalborg Regattaen.

Hvert år samles mellem 500-600 besætningsmedlemmer fra hele landet til Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne. Stævnet har fokus på Danmarks sejlende kulturarv, og det er det stævne i Danmark, der samler flest historiske fartøjer på et sted.
Stævnet har været afholdt i forskellige byer, hver pinse siden 1971. Her samles skibe, maritime håndværkere og –aktører i 3-4 dage og byder alle om bord på vores fælles maritime kulturarv.
Forretningsfører i Træskibssammenslutningen Merete Ettrup siger: ”Vi glæder os meget til at besøge Limfjordens hovedstad, hvor ikke mindre en 13 TS fartøjer er hjemmehørende”.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen er også meget glad for at få besøg af Træskibs Sammenslutningen: ”Skibene vil passe fantastisk til Aalborgs Havnefront og jeg er helt sikker på at aalborgenserne vil tage godt imod skibene og lægge vejen forbi for at beundre de flotte skibe”, siger han.

Eventchef Søren Thorst er også meget, meget tilfreds: ”Pinsestævne/Aalborg Regatta/ Aalborg Havnefront vil bare kunne supplere hinanden på bedste vis, og jeg er sikker på, at det vil blive en enestående oplevelse såvel for skibene som for publikum.”Kommentarer