Der er grøde i Aalborg – Babyboom i 2019

19-02-2020
Dugfriske tal fra Danmarks Statistik fortæller, at 2019 er et rekordår for fødsler i Aalborg.
Fotograf: Kelvin Octa
Af Palle Bjørnstrup

Antallet af fødsler i Aalborg i 2019 resulterede i 2.503 nye verdensborgere, hvilket er det højeste antal i alle de år, hvor Danmarks Statistik har ført regnskab over den slags.

Så det er ikke kun tilflyttere, der løbende forøger Aalborgs indbyggertal. Vi kan så at sige selv i Aalborg, og det er jo en god ting.

Søjlediagrammet viser antallet af fødsler i Aalborg i perioden 2007-2019.

I 2015 satte DR fokus på, at danskerne i gennemsnit fik for få børn til at opretholde den daværende befolkningsstørrelse. Dengang fik hvert par i gennemsnit 1,7 børn, men hvis befolkningens daværende størrelse skulle opretholdes i fremtiden, skulle antallet øges til 2,1 børn.

Tallene viser, at det er lykkedes Aalborg at opretholde befolkningens størrelse, idet der siden 2015 i Aalborg hvert år er født flere børn end i 2015, hvilket så kan siges at kulminere foreløbig i 2019, hvor antallet var rekordhøjt – og så er der jo kun at håbe på et godt 2020.

Det er portalen Babyhelp.dk, der bringer disse facts på banen. Vores levebrød er nybagte og vordende forældre, og derfor kan vi naturligvis ikke få armene ned, når vi ser hvor mange børn, der er kommet til verden i Aalborg. Det synes vi selvfølgeligt er enormt fest, siger Jesper Nørskov Jensen og kompagnonen Caspar Ellam Schou.

Dog tilføjer de to: ”så er det nok ikke så godt for vores anden portal, hvorfra vi bl.a. sælger kondomer, så det er nok ikke i Aalborg, vi skal regne med et godt salg her. Men sådan er det, man kan ikke få det hele”.

Besøg babyhelp.dk her.Kommentarer