Der er forbud mod cykling m.m. i Bymidten

09-11-2020
Hasserisavis.dk har hørt fra flere læsere, om det er tilladt at cykle i Hasseris Bymidte
Af Palle Bjørnstrup

Hasserisavis.dk har forespurgt udlejeren KVG Bolig, der svarer, at det er ikke tilladt at cykle , køre på el-løbehjul eller køre på knallert i Hasseris Bymidte, samt at det fremgår af de opsatte skilte i Bymidten.

Fakta er, at der er opsat skilte ved indgangen til Hasseris Bymidte, ved de 2 indgange fra P-pladsen samt på bygningen ud mod Hasserisvej, der rummer Føtex
Skiltene de 3 steder siger klart, at det ikke er tilladt at cykle, køre på el-løbehjul eller knallert i Hasseris Bymidte. Yderligere fremgår at området er videoovervåget, hvilket kan medføre at man kan finde frem til dem, der overtræder reglerne.

Henvendelserne til hasserisavis.dk er fra borgere, der føler sig utrygge ved at færdes, når man pludselig skal tage højde for en kørende cykel og lignende. Nu kan borgerne vide, at det er for- budt, og at de skilte man efterlyser allerede er opsatte. Derfor kan man klart bede en kørende cyklist i Bymidten om at stå af og trække sin cykel.

En anden ting der kan bringes frem er, at det er nogle forholdsvis små og pæne skilte, der er opsat for at orientere om forholdene. KVG Bolig har uden tvivl et ønske om, at Hasseris Bymidte skal fremtræde så pænt som muligt, og at et stort advarselsskilt med disse forbud vil skæmme området.

Borgernes henvendelse handler om sikkerheden ved at færdes i Hasseris Bymidte, og den skulle gerne være tilstede. Det er uden tvivl også ejerens opfattelse, men det burde måske overvejes på en eller anden måde at gøre skiltene mere synlige for alle, så det det ikke bare er nydelige skilte, men at alle kan se, at disse ting ikke er tilladte i Bymidten.Kommentarer