Der er en hvid væg klar til Johnny Hefty

18-08-2017
I næste uge bliver den alt andet en hvid, og det kan opleves på Gl. Hasseris Skole.
Af Palle Bjørnstrup

Viceskoleleder Katja Rask på Gl. Hasseris Skole er primus motor i dette projekt, hvor hun har allieret sig med Johnny Hefty..

Planen er, at skolens udskolningsklasser, 7-9- klasse, skal være med til at fremstille nogle kunstneriske udtryk, og prøve at gøre dette sammen med en kunstner.

Johnny Hefty, som er her fra Aalborg, er måske først og fremmest kendt som rapper, men i virkeligheden er det bedre at betegne ham som multikunstner, idet han ved siden af rap og musik, også beskæftiger sig med maleri m.m.

Mantraet for dette projekt er: At eleverne skal lære at arbejde på tværs og i fællesskab om at skabe det kunstneriske udtryk.

”Lærredet” for at skabe disse, formodentlig mange forskellige kunstneriske udtryk, er en stor væg på ca. 2,5 x 6 meter, der står på skolens sportsplads. Den er netop blevet malet hvid på begge sider, så den er klar til at tage imod Johnny Hefty og eleverne.

Det bliver uden tvivl meget interessant at se fra uge 35, hvad der er kommet ud af alle de fælles anstrengelser – det kan sikkert aflæses direkte på den store væg, vel at mærke på to sider. Det knap så kontante resultat kan være vanskeligere at gøre op, men mon ikke eleverne trods alt har fået noget ekstra med sig – og det kan da også være, at de får Johnny Hefty med på at rappe lidt.Kommentarer