Der er Børnekulturfestival 2018 i Aalborg Zoo

21-08-2018
Det går løs fra d. 22. – til og med d. 24. august. Alle børn i børnehaver og indskoling er inviteret.
Af Palle Bjørnstrup

Det er femte gang, at der afholdes Børnekulturfestival, og i år er det Aalborg Zoo, der er rammen for de forrygende kulturdage.

Der bliver masser af oplevelser med koncerter , workshops med fantastiske kunstnere – dansere, billedkunstnere, musikere, cirkusartister m.v.

Sammen med de professionelle kunstnere kommer børnene til at skabe kultur via de mange forskellige workshops.
Børnene har modtaget undervisningsmaterialer inden besøget, så åbningen bliver endnu mere festlig, når ca. 3.000 børn fordelt på de tre dage laver rim, remser, synger og rapper med under træerne i Zoo.

For anden gang er kulturplaymaker Morten Holch med til at planlægge og gennemføre festivalen – og der kan hilses og siges, at han er ovenud glad og begejstret for at være med.

Morten Holch er parat og han siger: ”Vi giver kulturen værdi for børnene, og de bliver selv en del af kulturen. Det hele smelter sammen for børnene, fordi de er med hele vejen rundt. Børnene møder professionelle kunstnere og i mødet med dem skabes kulturen via workshops. Det er også vigtigt, at børnene kommer uden for deres institutioner og klasseværelset og ser, hvad blandt andet Zoo og professionelle kunstnere kan tilbyde.”

FOR FAMILIEN
Lørdag d. 25. august har de deltagende børns familier mulighed for at komme til familiedag i Aalborg Zoo til halv pris – det er da et godt tilbud.

Bag Børnekulturfestivalen står Børnekulturelt netværk, der udgøres af repræsentanter fra Aalborg Bibliotekerne, Skoleforvaltningen, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og en repræsentant fra Aalborg Symfoniorkester.

Det bliver spændende om børnene kan overdøve løverne eller omvendt – men rig på oplevelser skulle alle børnene gerne blive.Kommentarer