Den berømte Quorum Ballet tilbage i AKKC

19-10-2020
For næsten 6 år siden gæstede det portugisiske balletensemble med Svanesøen, nu er det Romeo & Julie
Af Palle Bjørnstrup

Nu er det moderne balletkompagni tilbage med sin Denmark Tour 2020, som heldigvis også inkluderer Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor de opfører en af verdens stærkeste kærlighedshistorier Romeo & Julie, søndag d. 22. november.

Igen er det deres berømte kunstneriske direktør, koreograf og konceptudvikler Daniel Cardoso, der er i spidsen for de otte dansere Beatriz Graterol, Fernando Queiroz, Filipe Narciso, Ines Godinho, Margarida Carvalho, Mariana Matos, Pedro Alves og Upock Qauqevan.

Quorum ballettens fortolkning af Romeo & Julie er både for danseinteresserede og for ballettens feinschmeckere.

Balletten Romeo & Julie er inspireret af den originale fortælling – i denne opsætning bliver Romeo & Julie udfordret og multipliceret i en moderne vision, hvor alle i salen kan være Romeo eller Julie. I et univers, hvor alle mænd og kvinder individuelt krydser hinanden på en eller anden måde i en symbolsk rejse, hvor man oplever forskellige måder at elske på.

Forestillingen sætter lys over tilfældigheden eller skæbnen i den sociale sfære, hvor mødet med ægte kærlighed kan blive et ukontrolleret tilfældighedsspil. Men frem for alt søger den at redde genopdagelsen af kærligheden i dens mest menneskelige og rå essens.

Fordi uanset vores kulturelle, sociale og individuelle forskelle, er der noget, vi kan være enige om: Troen på at den menneskelige tilstand ikke kan tænkes uden kærlighed. Den kærlighed, der føder os og samtidig forbruger os, som leder os og får os til at miste os selv, hvilken kan være lige så enorm som den umådelige indre verden af den, der elsker. Eller som Romeo beskriver det: ”Kærlighed: Den mest diskrete vanvid. Bitter gift og formindsket sødme”.

Billetter er i salg.Kommentarer