Caroline Henderson i Musikkens Hus

07-08-2020
Onsdag d. 19. august kl. 20.00 i Koncertsalen kan du opleve sange fra hendes nye album ”Den danske sang”.
Af Palle Bjørnstrup

Det er hendes første soloplade på dansk, og den udkom d. 28. februar i år. ”Den danske sang” er en historie om livet som rejse, om at blive adopteret af et nyt land, om at lære et nyt sprog og forstå sig selv på ny gennem det fremmede.

I den proces har musikken spillet en kæmperolle for Caroline, og med den nye plade har hun valgt at dykke ned i den danske sangskat og fortolke nogle betydningsfulde sange, som for hende har været en kærlig vejviser i det ukendte.

Caroline Henderson er født i Sverige af en svensk mor og en amerikansk far. Hun voksede op i Sverige, New York, Philadelphia og Paris, inden hun bogstavelig talt kom ind med firetoget, og i 1983 bosatte sig i Danmark med intentionen om et kortere ophold. Men hun blev hængende.
Som korsanger for Gnags i midten af 80’erne mødte hun Maria Bramsen. De to fik enorm succes med bandet Ray Dee Ohh, der fra 1989 hittede på dansk. Efter tre pladeudgivelser ville Caroline Henderson imidlertid stå på egne ben, og i 1995 udgav hun soloalbummet Cinemataztic, som tog landet med storm og indbragte hende hele syv Danish Music Awards-priser.

”Den danske sang” er hendes tolvte soloalbum og det første på dansk. Her blandes et akustisk udtryk med et elektronisk. Nogle af fortolkningerne er helt barberet ned og har et lyrisk jazzpræg. Andre har beats eller kor og symfoniorkester med i arrangementerne, og tilsammen danner de et mosaik af et album.

KUN FÅ BILLETTER TILBAGE

Musikkens Hus tager alle forholdsregler i forbindelse med Corona. Bl.a. er der reserveret et tomt sæde mellem alle gæster, men er man familie eller samlet til koncert, er det tilladt at rykke sammen.Kommentarer