Byrådet tager stilling til café i Bymidten

07-08-2020
Aalborg Byråds dagsorden for mandag d. 10/8 har café i Hasseris Bymidte på dagsordenen.
Af Palle Bjørnstrup

I oplægget til Byrådsmødet er vejen banet for en etablering af en ny café i Hasseris Bymidte, som ifølge ejeren af Hasseris Bymidte, Kjeld Gregersen, skal bære navnet Café Blegvad, da det
er arkitekt Jacob Blegvad, der i sin tid tegnede Hasseris Bymidte med de karakteristiske afvalmede røde tage.

I oplægget til byrådets beslutning fremgår også, at caféen, der er planlagt opført i forlængelse af bygningen, der rummer Danske Bank ud mod torvet i Hasseris Bymidte, skal opføres med samme karakteristiske tagfacon og –materiale.

Dog foreslås det, at tilbygningen kan opføres med facader i glas for at muliggøre et mere transparent og åbent udtryk af bygningen.

At tiltaget, som alt tyder på bliver en realitet, kan styrke opholdet i Hasseris Bymidte, er der ingen tvivl om. De mange, der kommer for at handle i Bymidten, får på denne måde en mulighed for at tage et pusterum mellem indkøbene, og til sin tid sidde stille og roligt, og nyde opholdet i Bymidten. Parkeringsmulighederne giver også mulighed for at, man kan tage et break mellem de enkelte indkøb, ved at placere evt. varer i bilen, inden man går videre til næste indkøb eller en afslapper i Café Blegvad.

Tiltaget vil uden tvivl understrege begrebet Hasseris Bymidte og netop være med til at forstærke besøget i Hasseris Bymidte og ikke mindst understrege, at Hasseris Bymidte er andet end kontorer og butikker.

Så der er vel kun at håbe, at Aalborg Byråd vender tommelfingeren opad på mandag.Kommentarer