Brandmændenes OL kommer til Aalborg

02-07-2018
World Firefighters Games bliver afholdt for 14. gang i 2020, og det sker med Aalborg som ramme.
Af Palle Bjørnstrup

Det bliver i dagene 22.-29. august 2020, at der rigtig ”bliver brand i den” i Aalborg. I denne periode forventer Aalborg Events og World Firefighters Games WA inc., at omkring 5.000 brandmænd og 1.500 ledsagere fra hele verden vil tage til Aalborg for at dyste i 41 discipliner.

Netop disciplinerne er spændende for de rummer både det, man kan kalde helt regulære, familiære idrætsgrene, som eksempelvis fodbold, tennis og badminton, samt publikumsvenlige, der tager udgangspunkt i brandmændenes profession, som f.eks. Toughest Firefighter Alive og Bucket Brigade. Toughest Firefighter Alive rummer 4 discipliner: Løb med brandslange, forhindringsbane, håndtering af stiger på tårn og trappeløb.
Mange af disse discipliner vil blive afviklet rundt om på byens pladser.

Legene har været gennemført siden 1990, hvor første udgave af legene blev afviklet i Auckland, New Zealand. Sidst World Firefighters Games blev afholdt i Europa var i 2008, hvor Liverpool var værtsby. I 2018 afholdes legene i Sydkorea.

John Hartley, direktør for World Firefighters Games WA Inc., siger: ”Jeg tror ikke, vi kunne have fundet en mere imødekommende værtsby end Aalborg. Da vi besøgte Aalborg blev vi overbeviste om, at Aalborg er klædt på til at levere det set-up, World Firefighters kræver. Vi er sikre på, at deltagerne, deres familier og venner fra hele verden sammen med borgerne i Aalborg vil blive forbløffede over det, Aalborg Kommune vil præsentere for dem.

Arrangementet vækker også stor jubel hos brandmændene i Nordjylland. Diana Sørensen, direktør i Nordjyllands Beredskab, fortæller: ”Beredskabet er meget stolte over værtsskabet. Et af de elementer, som Nordjyllands Beredskab håber på at kunne vise deltagerne, er det gode tværfaglige samarbejde mellem aktørerne på beredskabsområdet, som Politiet, Forsvaret, det præhospitale område, Beredskabsstyrelsen og Falck. Vi er i Danmark kendte for at udnytte hinandens ressourcer på tværs og samarbejde om opgaverne.”

Deltagerne skal bo på Aalborgs hoteller og spise på byens restauranter, mens legene står på. I et givet omfang vil det derfor også være nødvendigt, at indkvartering vil finde sted uden for kommunegrænsen, da Aalborgs hoteller ikke kan huse alle deltagerne.Kommentarer