Boliggaranti til nye studerende i Aalborg

24-06-2020
Aalborg Kommune indfører boliggaranti til alle nye studerende i Aalborg til efterårssemestret.
Af Palle Bjørnstrup

Garantien betyder, at nye studerende kommer foran i køen og tilbydes en kollegie- eller ungdomsbolig med indflytning i tidsrummet 1. august til 15. december.

Derudover gælder Aalborg Kommunes tag-over-hovedet-garanti, at man er garanteret et sted at bo fra dag et. Dog er der visse krav, man som ansøger skal være opmærksom på. Garantien er bl.a. tiltænkt enkeltpersoner. Er man to, der gerne vil bo sammen, kan man altså ikke få en bolig via ordningen. Der tilbydes som udgangspunkt kun 1-rums boliger, og man har ikke selv mulighed for at vælge. Man kan heller ikke forblive på garantilisten, hvis man takker nej til en bolig.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen er begejstret for den nye boliggaranti: ”Vi har her i Aalborg en ambition om at være Danmarks bedste studieby. Vi har en lang række kulturtilbud og oplevelser målrettet de unge – og rigtig mange lækre og nye ungdomsboliger på attraktive beliggenheder i byen. Med boliggarantien sikrer vi, at nye studerende kan få del i dem og forhåbentlig komme rigtig godt fra start på deres nye uddannelser”.

Der bliver 460 nye studiepladser i Aalborg og Nordjylland
Boliggarantien skal ses i lyset af, at Folketingets partier har valgt at afsætte 165 millioner kroner til ekstraordinært at oprette 4.500 flere studiepladser i 2020 og 2021 i Danmark.

De to store uddannelsesflagskibe Aalborg Universitet og Professionshøjskolen UCN får henholdsvis 11,6 og 4,1 millioner kroner, som giver mulighed for at oprette 370 og 90 ekstra studiepladser. Begge steder er det de tekniske fag, der får glæde af tilskuddet, så der bliver flere studiepladser inden for f.eks. it, den grønne omstilling og byggeri.

Tilmelding til boliggarantilisten kan ske fra 1. juli 2020.Kommentarer