Børnehaven Pilehaven på Skelagervej inviterer

17-02-2020
”Vi laver en lille event i anledning af, at vi har fået nyt logo”, siger leder Maiken Drangberg.
Af Palle Bjørnstrup

”Vi vil gerne invitere indenfor onsdag den 26. februar kl. 14.30. Her vil vi holde vort nye logo for børnehaven over dåben, og vi er parat med kaffe, the, saftevand og lagkage til alle gæster - store som små samt alle vore egne store og små.

Vi ligger en smule skjult her lidt under bakken ved Skelagervej. Men det er let at komme til og fra børnehaven, og er man først kommet indenfor, finder man ud af, hvor mange spændende ting børnehaven giver mulighed for. Specielt falder et stort udendørsområde i øjnene. Her er det tydeligt, at der er et væld udfoldelsesmuligheder, og selv på denne halvkolde grå februardag, hvor hasseriavis.dk er på besøg, vrimler det med børn ved gynger, legehuse og i klatretræer”. Det er stort set kun lederen, Maiken Drangberg, der er indenfor, og det viser sig at være i anledning af avisens besøg.

Maiken Drangberg fortæller: ”Pilehaven er efterhånden blevet 41 år, og den fik senest i 2010 en tiltrængt opfriskning”. Børnehaven er normeret til 32 børn i alderen 3-6 år, og den er bemandet med 6 medarbejdere inkl. Maiken Drangberg.

”Pilehaven er en del af dagtilbuddet i Hasseris, så vi er en mulighed ud af 11.

Selvom vi ligger lidt skjult, så har vi ca. 4.000 kvm, som børnene kan boltre sig på, og det elsker de. I virkeligheden ligger vi med rimeligt med grønt omkring børnehaven.

Selvom vi er beliggende her ved Skelagergårdene, så er vi ikke kun for Skelagergårdene, men for hele Hasseris. Pilehaven har den styrke, at den er præget af to-sprogethed, og det betyder bl.a. at børnene lærer, at vi kan være forskelige, og mange forældre vælger netop Pilehaven for, at børnene kan lære om forskellighed, og at de på den måde hver især oplever forskellige værdier og styrker. Jeg må sige, at vi har et stærkt sprogligt samarbejdsmiljø, og huset er præget af, at vi satser på sproglig udvikling gennem leg – og det giver samtidig læring til medarbejderne.
Børnene er meget ude, og man spiser i fællesskab eftermiddagsmad i det fri. Det er kun meget dårligt vejr, der gør, at man rykker indenfor. Børnene skal være med i tingene, og derfor laver vi ofte bålmad, fordi børnene ønsker det. Vi griber gerne børnenes ønsker og omsætter dem.
På den måde bliver de medbestemmende, og det udvikler dem.
Generelt prioriterer vi omsorg, tryghed og forudsigelighed i børnenes hverdag, ligesom vi vægter ting som udvikling, trivsel og læring i vores arbejde med børnene, så de alle kan blive hele mennesker uanset baggrund.

For bl.a. at bryde den daglige trummerum, selvom der er mange muligheder, arrangerer vi hvert år en ”Skovhytte-uge”, hvor vi flytter op i ”Skovhytten” i nærheden af Aalborg Zoo.
Det giver børnene en forandring, som vi tror både udfordrer og styrker dem.

Vi har en masse gode muligheder og udfordringer i Pilehaven, og det er spændende og udviklende - både for børnene og medarbejderne og for så vidt forældrene, der følger børnehaven tæt, og det er bestemt spændende”, siger Maiken Dragberg, der blev leder af Pilehaven i april 2019 og tidligere var leder af en børnehave i Nibe, og der før havde et lignende job i Jammerbugt Kommune.Kommentarer