Børn/unge og nytårsfyrværkeri – pas på!

21-12-2017
Om kort tid kommer det til at buldre og brage omkring os – sørg for at informere børn/unge.
Af Palle Bjørnstrup

GF Forsikring, Aalborg på Vestre Alle er ude med en opfordring til forældre om at passe godt på, når det går løs med nytårsskyderiet. ”Desværre går det jo mange gange galt med krudtet, og selv om man har en ulykkesforsikring, kan den jo ikke få et ødelagt øje til at se igen,” siger Bente Nielsen, forretningsfører hos GF Forsikring på Vestre Alle.

Lige så vigtig som cykelhjelmen er for børn/unge og for dens sags skyld voksne, ligeså vigtig er det at bruge beskyttelsesbriller, når det gælder nytårsfyrværkeri.

En vigtig ting i denne sammenhæng er, at det viser sig, at 9 ud af 25 registrerede skader handlede om personer, der blev ramt af raketter eller fyrværkeribatterier, som eksploderede, INDEN det var kommet i luften.

”Derfor synes jeg, at det er uhyre vigtigt, at forældre snakker med deres børn og unge, og også selv lige tænker på, hvilke regler, der gælder, når man går ud for at skyde nytåret ind. For selv om det er flot, så er det ikke ufarligt – heller ikke selvom man bare nyder synet. Så pas på og iagttag nogle regler, husk sikkerhedsbriller, hold sikker afstand, og som forældre må man gerne vise et godt eksempel,” siger Bente Nielsen.


Ulykkesforsikringen dækker – måske!
Hvis det går galt, kan der være hjælp at hente fra ulykkesforsikringen. Den kan give et plaster på såret, hvis skaden giver varige men, og den kan også ofte hjælpe med behandlingsudgifter.

Men det kræver jo, at man rent faktisk er ulykkesforsikret. Nytåret kan give anledning til at tjekke at ens unger også automatisk er dækket af ens egen ulykkesforsikring.

”Man skal også være opmærksom på,” siger Bente Nielsen: ”at vælger man at bruge ulovligt fyrværkeri, eller er beruset, eller gør noget, der er indlysende farligt, som f.eks. at gå tilbage til en fuser – så er der ingen kære mor, for så risikerer man at forsikringen overhovedet ikke dækker. Så vær forsigtig,” siger Bente Nielsen fra GF Forsikring, Aalborg

Vidste du?
At man skal være fyldt 15 år for at købe et helårsfyrværkeri, dvs. Småfyrværkeri som f.eks. hundepropper, bordbomber, stjernekastere, isfontæner og knaldperler?
At man skal være 18 år for at købe nytårsfyrværkeri/konsumfyrværkeri, dvs. raketter, batterier, romerlys og heksehyl?

Så generelt kan man sige, pas godt på – så du får et godt nytår!
Kommentarer