Børn maler STORT – nyt initiativ fra Kunsten

17-01-2020
Billedkunstner og yngste barn i Trier-familien gæster Kunsten for at lave fællesmaleri.
Af Palle Bjørnstrup

”Børn og unge har en frisk fantasi og streg, og de har meget at fortælle. Det fortjener at komme op i stor skala på hegn, mure og vægge. Og hvis det stod til os, overalt i de byer, de bor i” – sådan lyder en del af begrundelsen for Børn maler STORT fra Sara Trier sammen med kunstnerkollegaen Ada Ortega Camara, der har startet initiativet.

I forbindelse med besøget på Kunsten afholder de to kunstnere workshops og her deltager to sjetteklasser fra Aalestrup Skole over to dage i den kommende uge.
Og resultatet skulle gerne blive et STORT værk, som skal udsmykke Aalestrup Skole og dagligt minde børnene om deres skaberkraft og fællesskab.

Sara Trier siger: ”I Børn maler STORT interesserer vi os først og fremmest for det kollektive maleri som et demokratisk projekt for børn og unge. Vi er optaget af børnenes eget udtryk, deres egen streg. På forhånd lægger vi en masterplan for maleriernes tema, teknik og den overordnede struktur for motivet. Men børnene og de unge bestemmer selv figurerne, skitserer og maler dem”.

Erfaringen viser, at der kommer meget mere ud af workshoppen end et fysisk maleri, hun fortæller: ”Fællesudsmykningerne styrker fællesskabet mellem børnene. Det giver dem mulighed for at udtrykke sig, komme til orde i billeder og præge deres omgivelser. Hver gang udtrykker de efterfølgende stor stolthed over det fælles værk. De kollektive udsmykninger giver dem en oplevelse af at blive hørt og inddraget – og giver dem større ejerskab til deres omgivelser.

Workshops finder sted torsdag d. 23. og fredag d. 24. januar. Begge dage fra kl. 10.00 til 13.50.Kommentarer