Bibliotekerne tilbyder kreativ vinterferie

10-02-2018
Alle Aalborg Bibliotekernes 12 filialer arrangerer vinterferie fra d. 12.-25. februar i børnehøjde.
Af Palle Bjørnstrup

Det er ikke kun biblioteksfilialerne, bogbusserne er også med på vognen, og har gode tilbud med på deres ruter.

Overalt er der arrangeret et væld af finurlige børneaktiviteter i børnehøjde. Blandt nogle af bibliotekernes tilbud er kreative legestuer, hvor man kan lave alt fra køleskabsmagneter, foamclay-eksperimenter, samt diverse dekorationsprojekter.

Aktiviteter specielt for besøgsbørn. I anledning af, at vinterferien flere steder i landet falder tidligere end i Aalborg Kommune, starter mange af bibliotekernes vinterferietilbud allerede i uge 7.
Erfaringsmæssigt besøger mange børn deres bedsteforældre eller anden familie netop i årets 7. uge, og bibliotekerne ønsker derfor at støtte op med tilbud til fx bedsteforældre, der er på udkig efter oplevelser til de besøgende børnebørn.

Bibliotekerne oplever stor efterspørgsel på deres mange brætspil. Det tyder på, at flere har fået øjnene op for det moderne brætspil, og hvad det kan.

Kristian Jessen, en af Aalborg Bibliotekernes brætspilseksperter siger: ”Det er blandt andet den lidt nyere co-op-genre, der hitter”. Her spiller man ikke mod hinanden, men er i stedet fælles om at komme i mål og overvinde udfordringerne.

”Netop den model er ikke dårlig, hvis man gerne vil sikre mod mord og dårlig feriestemning i en familie med en overvægt af dårlige tabere”, runder Kristian diplomatisk af.Kommentarer