Bent Fabricius Bjerre: Hyldestkoncert

13-01-2021
Oplev nye men også kendte sider af hans virke i Musikkens Hus, d. 27. August 2021
Af Palle Bjørnstrup

Her vil publikum i Koncertsalen kunne opleve en storslået hyldest til en af Danmarks største musikalske pionerer nogensinde.

Her vil nogle af hans mange musikalske venner og samarbejdspartnere spille de største og nogle knap så kendte værker af den store komponist, der blev 95 år og i sin levetid fik skabt et væld af værker til film, tv-serier og jingler, hvor han sågar i 1962 vandt en GRAMMY for nummeret Alley Cat. Men hvem kender ikke Forelsket i København, Norwegian Sunset, Olsen Banden, Matador og Blinkende lygter også.

Denne aften vil en række af Bent Fabricius-Bjerres venner og samarbejdspartnere tolke hans værker og fortælle om samarbejdet med ham.
Derfor vil man kunne opleve, Eddie Skoller, Bent Fabricius-Bjerres bedste ven, synge live og fortælle historier om deres livslange venskab.
Trine Pallesen. Der har turneret sammen med ham og orkestret De Graa siden 2009, vil synge live og vil binde det hele sammen med små historier.
Mathias Heise, mundharpespiller, der er et af de største jazztalenter herhjemme, blev bl.a. verdensmester i 2013 vil optræde. Han spillede i 2018 og 2019 sammen med Live Strings og Bent sammen til hans sidste offentlige koncerter i karrieren.
Live Strings, strygekvartetten, der spillede sammen med Bent, da de udgav det anmelderroste album Natsværmeri i 2018 med de største af hans melodier.
Nicolai Korner, pianist, producer og komponist som samarbejdede med Bent Fabric op til hans død med albummet Natsværmeri og filmen Kollision, byder også ind.
David Springborg, guitarist fra orkestret De Græd, som er det lille orkester, Bent Fabricius-Bjerre tog med på landevejen, da han i 90´erne for alvor tog flyglet med sig og begyndte at spille koncerter.

Det kan ikke andet end blive en stor aften og en helt særlig oplevelse i Koncertsalen i Musikkens Hus. Koncertsalen som grundet sine egenskaber også blev udvalgt af Bent Fabricius-Bjerre til den musikalske underholdning i anledning af hans 90 års fødselsdag.Kommentarer