Avantguitar i Huset – nye og anderledes toner

23-10-2018
Lørdag d. 27. oktober kl. 20.30 kan man opleve Yngel(DK), Ikbal Lubys (Indo) og Dharma (SG).
Af Palle Bjørnstrup

Et legende, eksperimenterende og ikke mindst visionært samarbejde mellem guitarister fra Singapore, Indonesien og Danmark giver nye musikalske guitaroplevelser, som nu kan opleves i Huset i Hasserisgade.
Igennem lange forberedelser, vilde teknikker, men også åbenhed for det nye og uventede, vil guitaristerne gerne skubbe til de hidtidige dogmer for, hvordan vi oplever guitar-musikken.

YNGEL(DK) er en eksperimenterende guitar-duo, der især afsøger grænserne for komposition og improvisation. De benytter også sten og forskellige metalobjekter til at undersøge guitarens muligheder. Yngel består af Taus Bregnhøj-Olesen & Emil Palme.

IKBAL LUBYS(INDO) har studeret klassisk vestlig musik og klassisk guitar, men hans nuværende praksis beskæftiger sig i højere grad med det eksperimenterende. Både i forhold til guitarens lydfunktioner, men også guitaren som visuelt instrument. Ikbal Lubys er instrumentbygger og opfinder. Han har blandt andet bygget sin egen Flying V guitar af gammelt jernbanetræ fra kolonitiden. I hans musik mødes indo-noise, med javanesisk musiktradition, spillet med heavy metal attitude. Resultatet er langstrakte, soniske forløb af støj og forskudte rytmer.

DHARMA(SG) er tidligere guitarist i avant-rock gruppen The Observatory fra Singapore. Han var med på bandets første syv albums. Dharmas musik er med tiden blevet mere grov og transcenderer til et mystisk industripræget rum. I 2013 udgav han solo-albummet Intergranular Space.

Koncert kl. 20.30 – døren åbnes kl. 20.00.Kommentarer