Argentinsk fægtemester til Aalborg Fægteklub

31-08-2018
Der skal fægtes for at nå klubbens ambitioner. Derfor tilkomst af ny fægtemester Felipe Saucedo.
Af Palle Bjørnstrup

I Aalborg Fægteklubs bestyrelse har man igennem et par år arbejdet målrettet for at gøre klubben bedre på en række centrale områder.
”Det har bl.a. betydet tredobling af antallet af træningsdage, fordobling af halkapaciteten og de seneste måneder har bragt meget nyt udstyr,” fortæller klubbens sekretær Steen Bjerre, og han fortsætter: ”Derfor er det også vores ambition at styrke klubben, når det gælder trænere, og derfor er det heldigt, at vi via fægteforbundet er kommet i kontakt med Felipe Saucedo. Han er netop kommet til Aalborg, og har mødt en større gruppe af klubbens fægtere”.

Den nye fægtemester er ikke noget ubeskrevet blad. Fra 2005 og frem til tidligere i år var han på det argentinske landshold med deltagelse i en lang række turneringer, som South American Games og Pan-American-Games. Så har han været træner i klubben Centro Naval Buenos Aires fra 2013-17. At han ikke har fægtekunsten fra fremmede kan understreges ved, at både hans farfar og hans far begge har deltaget ved flere olympiske lege, og også hans bror er en højt rangerende argentinsk fægter.

Han fortæller: ”Jeg betragter mig selv som en målrettet person, der fokuserer på at opnå høje standarder samtidig med, at jeg forbedrer de måder, jeg udfører mine daglige opgaver på. Jeg kender værdien af samarbejde og hvordan man fungerer som fægtere – uanset forskellige baggrunde og opfattelser – og jeg sigter altid mod at løse de fælles mål”.

Filip Saucedo skal koncentrere sig om træningen i klubben i ugens tre første dage – derfor satser han på med en baggrund inden for General Business Administration eller Marketing, at få et passende job indenfor disse områder.Kommentarer