Årets største og smukkeste julelys er tændt

05-12-2018
Det er den klare melding fra Utzon Center om en eventyrlig installation, der slutter Utzon100-året.
Foto af Lars Horn/Baghuset
Af Palle Bjørnstrup

Der er sikkert belæg for udsagnet, for når man får fortalt, at ”juletræet” er fem meter højt, tre meter i diameter og har en vægt på seks ton ovenpå et fundament af 20 ton hvide muslingeskaller – så må man nok erkende, at Utzon Centers udmelding om årets største og smukkeste julelys, kommer til at passe meget godt.

Den imponerende juleinstallation kan ses i gårdhaven i Utzon Center, og den er ikke alene, da den er placeret mellem 15 træer, der er med til at skabe en oplevelse, som om det er taget lige ud af Alice i Eventyrland.

Lasse Andersson, der er kreativ direktør på Utzon Center, er fuld af begejstring: ”Jeg er vild med, at vi sammen med blandt andre Adept har skabt en eventyrlig stemning i gården til den sidste bygning, Jørn Utzon tegnede. Vi har brug for både lys og historier at varme os på i den nordiske vinter. Samtidig er installationen smuk, og jeg mener, juleudsmykning sagtens kan være både æstetisk, hyggelig og lidt skør på samme tid”.

Installationen er designet af københavnerbaserede ADEPT, der også står bag arkitekturen i Fjordparken her i Aalborg. Lyst letvægtsbeton er leveret af H+H Denmark og AV Center har leveret lyskilder efter Utzon Centers design.

Lysene i installationen skifter farve og skaber magi og mønstre gennem mellemrummene, og det skal naturligvis opleves for at få det rette indtryk.

Installationen er yderligere en smuk afrunding på Utzon100-året, hvor Utzon Center har udstillet og afholdt events både i Aalborg og i resten af verden.Kommentarer